Bokila și Grozav, învinși la Zenit St.Petersburg, în Superliga Rusiei. De vânzarea africanului a profitat și Zulte Waregem

Redactia -

Bokila și Grozav, învinși la Zenit St.Petersburg, în Superliga Rusiei. De vânzarea africanului a profitat și Zulte Waregem

În etapa din acest week-end a campionatului Superligii de fotbal a Rusiei, noua echipă a foștilor petroliști Jeremy Bokila (foto, în dreapta: Facebook) și Gheorghe Grozav (foto, în mijloc), Terek Groznâi, s-a deplasat pe terenul binecunoscutei Zenit St.Petersburg, în fața căreia au pierdut cu scorul de 2-0 (1-0). Ambii ex-„lupi” au început partida pe banca de rezerve, Bokila fiind trimis pe teren îm minutul 65, iar Grozav – când s-a intrat în ultimul sfert de oră al jocului. Televiziunea GSPTV anunțase că va transmite această partidă în direct, sâmbătă, 14 septembrie 2013, de la ora 19.15, dar a renunțat de ultim moment, în favoarea derbiului Craiovei din Seria a II-a a eșalonului secund, dintre FC Universitatea și CS Universitatea, început trei sferturi de ceas mai târziu pe stadionul din… Drobeta-Turnu Severin și încheiat cu o remiză albă.

Tot sâmbătă, siteul cotidianul ProSport a postat o declarație a antrenorului formației belgiene din Jupiler League, Zulte Waregem, care își manifesta satisfacția profitului pe care clubul său l-a făcut după vânzarea fostului golgheter al Petrolului la un club din Rusia. Franck Dury a spus că, „la sfârşitul lunii decembrie 2012, Bokila a revenit la noi, pentru că nu era plătit de Petrolul de două luni şi jumătate. Atunci, el putea cere să devină liber de contract după regulamentele FIFA, care prevăd ca acest lucru să se întâmple dacă fotbaliştii nu îşi primesc drepturile financiare timp de trei luni. Între timp, situaţia s-a rezolvat, dar – acum o lună – Bokila mi-a spus că nu ştia de faptul că a fost activată opţiunea de cumpărare de către clubul român. Totul s-a rezolvat însă o dată cu transferul lui la Terek, iar clubul nostru a primit o sumă destul de frumuşică după această mutare, aproximativ 800.000 de euro, bani bineveniţi pentru noi. După cele două achiziţii făcute în această vară, este cel mai bun cadou pe care îl puteam primi acum„.

Luându-se după cifrele tranzacției făcute publice de către acționarul unic și, totodată, președintele Consiliului de Administrație al SC FC Petrolul Ploiești, Daniel Capră, jurnaliștii de la cotidianul ProSport au scris că, din suma totală de vânzare a lui Jeremy Bokila la Terek Groznâi, de 2.500.000 de euro, dacă găzarii au trebuit să vireze belgienilor 800.000 de euro, scăzându-se cei 250.000 de euro pentru achitarea clauzei de cumpărare definitivă, proftul net al găzarilor ar fi fost de 1.450.000 de euro. De fapt, în primăvara acestui an, s-a spus că pentru împrumutul pe un an al congolezo-olandezului la Petrolul s-a plătit suma de 150.000 de euro, iar clauza de achiziționare definitivă ar fi fost de 200.000 de euro, activată la finele lunii martie și tranzacția finalizată spre sfârșitul lui iunie. Ulterior, s-a mai declarat și că Zulte Waregem și-a păstrat un procent de 20% la revânzarea fotbalistului. Cum aceste cifre nu sunt anunțate vreodată exact, apar acum aceste diferențe, situația reală fiind cunoscută doar de părțile care s-au aflat în negocieri.