Bokila – un fel de hopa-mitică pentru Gigi Becali

Redactia -

După cum se scoală de dimineaţă, patronul Stelei, Gigi Becali, face diverse genuri de declaraţii pe la televiziuni sau pentru siteurile cotidienelor centrale de sport. Aşa s-a întâmplat şi astăzi, 25 ianuarie 2013, când – mai devreme – l-a anunţat pe golgheterul Petrolului, Jeremy Bokila (foto, în stânga, depăşindu-l pe stelistul Daniel Georgievski; www.gsp.ro), ca şi acontat de echipa „roş-albaştrilor”, aşteptând doar să fie declarat liber de contract, să plătească 300.000 de euro clauza la Zulte Waregem, propeietara congolezului, cu care s-a şi înţeles, şi apoi să urmeze semnătura pentru un salariu lunar de 10.000 de euro. La puţină vreme după acest anunţ, fiind informat că juristul SC FC Petrolul, Bogdan Filcea, a depus la LPF cererea de suspendare a africanului, până la finele actualului său contract (30 iunie 2013), Gigi Becali a întors-o ca la… Ploieşti, admiţând că ar fi fost păcălit de către agentul fotbalistului. Astfel, deputatul USL a spus: „Dacă Petrolul a depus aceste acte la Comisia de Disciplină a LPF, nu ne mai interesează Bokila. Nu ştiu dacă a fost un bluf al impresarilor şi nici nu sunt angajat la Comisia de Disciplină, ca să ştiu cum se va rezolva cazul”!

Controversele pe seama statutului actual al lui Jeremy Bokila continuă însă în presă, singura concluzie clară fiind că el aparţine Petrolului, fiind şi plătit la zi, până la finele acestei ediţii de campionat, iar orice transfer nu se poate face decât cu acordul clubului găzarilor, potrivit managerului sportiv Marius Nicolae, aflat cu echipa la Lara, în acest moment. Cert este că, după această telenovelă, fotbalistul nu va mai avea viaţă uşoară cu fanii „lupilor”, el nefiind selecţionat nici la Cupa Africii pe Naţiuni, în echipa naţională a Republicii Democratice Congo, deşi fusese convocat anterior acestui turneu final, la un meci. Iar cum antrenorul principal al Petrolului, Cosmin Contra, l-a luat deja la ochi, se poate anticipa că – în eventualitatea în care cererea şi oferta se vor „pupa” într-o zi – i se va ridica suspendarea şi va fi transferat chiar şi la Steaua, mai ales că Becali l-a descris aşa: „Bokila îmi place foarte mult. E stilul Thierry Henry, pleacă bine de pe loc, are fineţe în execuţii, simte poarta, e marcator”!

De ultim moment, conducerea clubului ploieştean a dat publicităţii, pe www.prosport.ro, ordinele de plată conform cărora a achitat la zi toate drepturile financiare jucătorului şi ameninţă că, dacă va fi declarat liber de contract de UEFA, atunci îl va da în judecată pe el, pe imprersarul său şi clubul Steaua, în eventualitatea în care acesta îl va legitima!