Boldești Grădiștea/ Un animal și-a violat în mod repetat fiica după moartea mamei acesteia

Redactia -

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a fost sesizat de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova despre faptul că minora S. Gabriela de 15 ani, aflată în plasament maternal profesionist, a fost abuzată sexual de tatăl său natural, S. Gheorghe, din Boldeşti Grădiştea.

Având în vedere aspectele sesizate, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au deschis o anchetă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi incest.

Din investigaţiile efectuate de poliţişti şi din probele administrate rezultă că după moartea mamei minorei, tatăl ei a întreţinut cu ea raporturi sexuale prin constrângere.

Tot din cercetările poliţiştilor a mai rezultat că după încredinţarea minorei în plasament maternal profesionist de către D.G.A.S.P.C. Prahova, S. Gheorghe a continuat să-şi caute fiica şi să o oblige pe aceasta să întreţină cu el relaţiile incestuoase.

În cursul lunii mai 2012, întrucât luase o notă mică la o simulare a examenului de capacitate, temându-se să nu fie reîncredinţată tatălui ei, minora a adus la cunoştiinţa asistentului maternal situaţia de fapt, apoi reprezentanţilor D.G.A.S.P.C. Prahova.

Minora a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică a specialiştilor D.G.A.S.P.C. Prahova.

Analizând actele de urmărire penală şi constatând că împotriva lui S. Gheorghe sunt probe şi indicii temeinice de vinovăţie, procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de S. Gheorghe şi totdată a dispus reţinerea acestuia, urmând să fie prezentat Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă.