Bombă de 10 kilograme găsită la Băicoi

Redactia -

Bombă de 10 kilograme găsită la Băicoi

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

 

            În localitatea Vălenii de Munte, echipajele de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei din rampa de încărcare a societăţii.

           

            În localitatea Băicoi, cartier Dâmbu, echipa pirotehnică s-a deplasat pentru a cerceta, identifica, ridica, transporta şi depozita o bombă de aviaţie explozivă de aproximativ 10 kg.

 

            În municipiul Ploieşti, strada Gheorghe Doja, echipajele de pompieri au intervenit cu mijloace de primă intervenţie pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism.

 

            În municipiul Ploieşti, strada Constantin Dobrogeanu Gherea, echipajele de pompieri au acţionat cu o motopompă pentru evacuarea apei din subsolul unei societăţi comerciale, inundat pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp.

 

            În localitatea Vălenii de Munte, strada Fundătura Victoriei, echipajele de pompieri au acţionat cu o motopompă pentru evacuarea apei din bucătărie şi curtea locuinţei.

 

            În municipiul Ploieşti, strada Râfov, echipajele de pompieri au acţionat cu o motopompă pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie, inundata pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp.

 

În comuna Vărbilău, sat Livadea, echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină pentru căutarea unei persoane , D. Nicolae, în vârstă de 76 de ani, luată de apă, într-un canal colector.

Din nefericire, persoana a fost găsită decedată, blocată sub nivelul apei în perimetrul propriei gospodării, în canalul colector.

 

            În municipiul Ploieşti, strada Poet Anghel, echipajele de pompieri au intervenit cu mijloace de primă intervenţie pentru degajarea unui copac căzut pe cablurile electrice.

 

            În comuna Tomşani, sat Magula, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (foişor).

            A ars: acoperişul construit din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp.

            Cauza probabilă: Trăsnet.

 

  1. Echipajele SMURD au intervenit în 29 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

                                                                                                                                                                                                                                              Compartimentul Informare şi Relaţii Publice