Bombă: Revocatul Danielescu revine în funcţie şi preia prerogativele de preşedinte interimar al CJ Prahova în locul lui Mircea Cosma

Redactia -

Bombă: Revocatul Danielescu revine în funcţie şi preia prerogativele de preşedinte interimar al CJ Prahova în locul lui Mircea Cosma

Sebastian Danielescu şi-a recăpătat postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, repus în drepturi de instanţă. Liberalul a fost revocat din funcţie în luna august 2014 de majoritatea consilierilor judeţeni, în urma ruperii USL şi formarea unei majorităţi conduse de PSD. Danielescu a contestat măsura şi acâştigat la prima instanţă, însă, deşi decizia nu este definitivă, are caracter executoriu. Ca atare acesta a fost rechemat la slujbă începând de azi, 24 martie.

Vicele Sebastian Danielescu revine într-o perioadă delicată pentru administraţia judeţeană, când preşedintele Mircea Cosma este suspendat după ce DNA a decis, într-un dosar de corupţie, plasarea sa sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. La conducerea CJ Prahova a rămas, în urma acestei decizii vicepreşedintele Bogdan Toader (PSD). Adevărata lovitură de teatru nu o constituie atât revenirea lui Danielescu ca al doilea vicepreşedinte, cât mai ales faptul că el ar fi preluat prerogativele preşedintelui absent. Sebastian Danielescu a declarat, în emisiunea Subiectul Zilei, realizată de Victor Preda la VPTV, că odată cu repunerea în funcţie a reintrat în vigoare şi numirea sa la interimatul preşedinţiei, decizie anterioară celei prin care Toader era lăsat să conducă în locul lui Cosma. „Am discutat acest aspect şi la Personal şi mi s-a confirmat că eu sunt preşedintele interimar al CJ Prahova, în lipsa lui Mircea Cosma”, a declarat Danielescu.

Procesul prin care liberalul solicită repunerea în drepturi, inclusiv plata drepturilor salariale pentru perioada restantă îşi urmează cursul în justiţie.