Răspunsul autorităţii electorale la contestaţia ce aruncă în aer alegerile locale

Daniel Dimache -

Răspunsul autorităţii electorale la contestaţia ce aruncă în aer alegerile locale

Biroul Electoral Judeţan Prahova a răspuns contestaţiei care practic ar putea dărâma alegerile electorale locale în toată România, încă înainte de a începe campania electorale. Bomba a fost amorsată de la Ploieşti, George Naftan, preşedintele PRM Ploieşti cerând anularea listelor cu susţinători ai candidaţilor, pe motiv că la strângerea semnăturilor s-a încălcat Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Se precizează în contestaţie că persoanele care au obţinut aceste semnături nu au fost acreditate conform legii pentru a prelucra datele cu caracter personal. În cazul aprobării contestaţiei în Prahova, pe principiul dominoului ar cădea în lanţ marea majoritate a candidaturilor din mai toate localităţile ţării, indiferent de formaţiunea politică. Iar ca soluţie finală, ar fi probabil reorganizarea procesului electoral, de ce nu?, în întreaga Românie.
Pe surse, am aflat că înainte de a se depune contestaţia, aceasta a fost supusă de autor analizei unui grup de patru jurişti, printre care magistraţi şi avocaţi, care ar fi concluzionat că într-adevăr este o reală problemă de legalitate.
Aşadar, grea sarcină pentru autoritatea electorală judeţeană, care deocamdată nici nu a respins, nici nu a acceptat contestaţia, ci a pasat problema unui alt for. Contestaţia lui George Naftan a fost înaintată spre soluţionare Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Iar bomba electorală încă ticăie.
raspuns NAFTAN GEORGE