Bookfest 2012 : La Romexpo, prahovenii au putut da mâna cu Michel Houllebecq

Redactia -

Bookfest 2012 : La Romexpo, prahovenii au putut da mâna cu Michel Houllebecq

Ieri, 3 iunie, salonul Bookfest şi-a închis oficial porţile, organizatorii numind ediţia din acest an drept cel mai mare succes cultural al ultimei perioade. La ediţia din acest an a evenimentului, peste 30 000 oameni au participat la lansări de carte şi ateliere artistice, s-au întâlnit cu invitaţi speciali, au trecut pe la standuri, au cumpărat cărţi şi au putut bea o limonadă rece în incinta Romexpo.

Evenimentul a durat cinci zile, timp în care cele mai mari nume din mediul literar-artistic românesc şi nu numai au fost aduse de către edituri în faţa publicului pasionat de literatură : Neagu Djuvara, Mircea Cărtărescu, Horia-Roman Patapievici, Gabriel Liiceanu, Horia Boia au întreţinut atmosfera în cadrul standurilor, pregătind intrarea în scenă a invitaţilor speciali din străinătate. Prahovenii prezenţi la eveniment au putut da mâna cu Michel Houellebecq, considerat printre cei mai mari scriitori postmoderni ai ultimilor ani, de asemenea cu Nedim Gursel, Sylvie German şi Yasmina Khadra, toţi aflaţi în plină ascensiune artistică. Mai mult decât atât, ei au putut asista gratuit la evenimente cinematografice, organizatorii încercând popularizarea celor mai cunoscute adaptări după romane franţuzeşti. De la Balzac la Houllebecq, mediul artistic al Franţei a fost adus în faţa publicului, într-o tentativă de a apropia actul literaturii, acuzat adesea de elitism, de viaţa şi preocupările oamenilor de zi cu zi.

Asociaţia Editorilor din România, ca organizator principal, a fost încântată de numărul participanţilor şi modul în care s-a desfăşurat evenimentul , promiţând mai multe surprize în cadrul Bookfest 2013, ce va avea loc anul următor în aproximativ aceeaşi perioadă.