Braconieri vânaţi de poliţişti într-o pădure din Jugureni

Redactia -

Braconieri vânaţi de poliţişti într-o pădure din Jugureni

Poliția Orașului Mizil a organizat o acțiune de prindere în flagrant a unor braconieri. Miercuri noaptea, i-au depistat, după ce tocmai împușcaseră un mistreț.

În urma documentării informative a unor acte de braconaj cinegetic, care ar avea loc pe fondul de vânătoare din zona comunei Jugureni, polițiștii au organizat o activitate de prindere în flagrant a doi bărbați, ambii din localitate.

Astfel, miercuri, în jurul orei 23, în zona unde existau informații că au loc actele de braconaj, a fost depistat un autovehicul în care se aflau cele două persoane bănuite.

Asupra lor, au fost găsite două arme de vânătoare, deținute legal, precum și 8 cartușe, din care unul era tras.

Continuând verificările, polițiștii au descoperit și un mistreț, despre care s-a stabilit că tocmai fusese doborât prin împușcare de către persoanele în cauză.

Armele și muniția au fost ridicate de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de armă fără drept și vânătoare neautorizată.

Exemplarul de mistreț a fost predat celor doi reprezentanți ai AJVPS participanți la acțiune, în vederea depunerii la sediul autorităților sanitar-veterinare.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova.