BREAKING NEWS! Președintele Petrolului negociază joi primul transfer pentru echipa galben-albaștrilor: „Am lucrat cu el în Vest; sper că voi reuși s-o fac și în Est, după o așteptare!”

Dragos Trestioreanu -

BREAKING NEWS! Președintele Petrolului negociază joi primul transfer pentru echipa galben-albaștrilor: „Am lucrat cu el în Vest; sper că voi reuși s-o fac și în Est, după o așteptare!”

Joi, 19 mai 2022, la orele prânzului, sunt programate ultimele discuții dintre președintele executiv al FC Petrolul Ploiești, fostul internațional Costel Lazăr, cu un alt internațional ploieștean, Constantin Budescu (foto sus, cu tricoul actual al Petrolului, aflat între Laurențiu Marinescu și Răduță Ghioca). „Costin Budescu va fi primul transfer al Petrolului!” – a declarat Lazăr pentru www.gazetaph.ro, adăugând că „este hotorârea președintelui! Joi vor fi negocieri și sper că vom semna un contract. Iar în calea acestui transfer nu accept să se împotrivească nimeni!”.

Budescu a revenit din străinătate vara trecută și și-a pus apostila pe un angajament, pe un sezon, cu cu FCSB, deși suporterii „lupilor” îl așteptau acasă, la Ploiești. Motivul nerevenirii sale la Petrolul a fost că fotbalistul de mare talent își dorea să continue activitatea exclusiv la Liga 1. Astfel încât, a acceptat oferta lui Gigi Becali, cel care însă l-a pus rapid la index și i-a desfăcut contractul în iarna care a urmat. Chiar dacă mijlocașul de creație avea un contract încă în derulare. De la FCSB, Budi, așa cum îi zic apropiații, a trecut la FC Voluntarii, după ce a renunțat să plece mai departe de casă, la Sepsi Sfântu Gheorghe. Inițial a părut să fi fost de acord cu oferta fostului coechipier de la SC FC Petrolul, directorul general al prim-divizionarei covăsnene, Hadnagy Attila, dar apoi a ales-o pe formația ilfoveană.

De curând, Constantin Budescu a participat, în calitate de invitat, la petrecerea organizată de firma MRS, unul dintre sponsorii Petrolului. A sosit la fața locului încălțat cu o gheată medicală până spre genunchi, fiind în ultima zi de purtare a ei. El a suferit o intervenție chirurgicală la tendonul ahilian stâng, în urma accidentării suferite într-un meci al Voluntariului. Culmea, tocmai când era într-o formă foarte bună. Dacă semnează cu FC Petrolul, Budescu va mai avea nevoie de o perioadă de așteptare până va îmbrăca din nou echipamentul galben-albastru. Recuperarea strictă este o condiție obligatorie pentru o revenire ceva mai rapidă la nivelul de dinaintea accidentării.

„Deși este accidentat, eu îi cunosc potențialul lui Budescu, va veni pe răspunderea mea, fără impresari și recomandări, va fi hotărârea exclusiv a mea, staff-ul tehnic având rolul de a-l antrena pe fotbalist, atunci când va veni vremea, asumându-ne, și el, și eu, orice riscuri, pentru a deveni iar al Petrolului!” – a mai spus președintele Costel Lazăr.

Foto: www.prosport.ro și www.spotmedia.ro