Buletin medical actualizat. Tavi Grigore primește și vești bune, și mai puțin bune. Un titular – recuperat total, dar altul va deveni… istorie pentru Petrolul!

Dragos Trestioreanu -

Buletin medical actualizat. Tavi Grigore primește și vești bune, și mai puțin bune. Un titular – recuperat total, dar altul va deveni… istorie pentru Petrolul!

Dacă, ieri, veștile în privința jucătorilor indisponibili nu erau deloc grozave pentru noul antrenor principal interimar al Petrolului Ploiești, Octavian Grigore, astăzi a mai ieșit și… soarele pe ulița sa! Astfel, mijlocașul la închidere Nir Lax (foto sus) s-a recuperat total după accidentarea suferită în meciul de la Chiajna, contra Concordiei, și a reintrat în programul normal de antrenamente, devenind apt de joc pentru meciul de sâmbătă, 3 aprilie 2021, ora 11.00, de la Reșița, împotriva CSM-ului. În revenire se află fundașul central stânga Antoniu Manolache, în schimb, stoperul Viorel Lică și mijlocașul ofensiv  Romario Moise vor trebui să continue, și în această săptămână, tratamentele deja prescrise de medici. Mijlocașul la închidere Robert-Daniel Enache ar mai avea însă una-două luni  de recuperare. Un caz special îl prezintă mijlocașul central Amidu Salifu (foto jos), acesta absentând de la toate meciurile oficiale din 2021 și fiind prezent numai la un singur joc-test, cel de la Izvorani, contra CSO Plopeni. Asta din cauză că a fost oprit de la joc, din cauza apariției unor probleme cardiace. Dacă, în cazul polivalentului Jhon Steven Mondragón Dosman s-au rezolvat mai repede unele probleme similare, la Salifu – nici până acum! Drept urmare, se aude că președintele executiv al Petrolului, Costel Lazăr, ar fi început, de astăzi, discuțiile cu avocatul africanului, pentru a bate palma cu acesta în ceea ce privește condițiile optime în vederea rezilierii amiabile a contractului fotbalistului trecut și pe la Fiorentina, o pierdere, într-adevăr, însemnată pentru „lupi”!

Se mai zice și că o altă problemă stringentă care a picat tot acum pe capul lui Lazăr ar fi căutarea, alegerea și numirea unui nou antrenor principal. S-ar părea că fostul mijlocaș internațional al Petrolului cel original s-ar fi orientat exclusiv asupra unui tehnician petrolist, condiție sine qua non în acest moment. Se speculează altfel că șeful Executivului clubului găzarilor ar fi fost impresionat de… Cristi Pustai, cel pe care l-ar aprecia drept principalul artizan al calificării în play-off a unei echipe „cu joc neplăcut ochiului”! S-ar părea că președintele Lazăr ar căuta trei calități obligatorii pentru înlocuitorul lui… Tavi Grigore: experiență, rutină și rezistență la presiune! Or avea toate acestea antrenorii cu trecut petrolist care sunt și liberi de contract? Chiar că e greu să-mi dau seama, în prezent! Deși, i-aș fi propus pe Eusebiu Tudor, Nicolae Constantin, Florin Pârvu sau… Marius Măldărășanu, cel care tocmai a declarat public că a refuzat oferta Reșiței! În condițiile în care a fost semnat pe cinci ani de către CFR Cluj, Edi Iordănescu este tot mai departe de Petrolul, iar spaniolul ex-selecționer de echipă națională Angel Lopez Perez, o idee personală mai veche, este ocupat din nou, a alege pe unul dintre patru mai sus-menționați nu cred că ar fi ceva greșit! 

În altă ordine de idei, ocupat până peste cap cu problemele stringente de la club, anumite surse afirmă că Lazăr își mai face puțin timp și de „glume” cu… substrat! În sensul că, tot auzind în stânga și în dreapta că ar trebui să plece și să lase pe altcineva în loc la clubul găzarilor, le-ar fi mărturisit unor apropiați că – dacă ar veni cineva să susțină concursul pe postul lui în cel puțin trei limbi străine, câte cunoaște el însuși – ar fi dispus să se dea la o parte! Asta dacă nu cumva respectivul/respectivii ar avea nevoie chiar de… patru-cinci de largă circulație internațională! S-o găsi cineva care să le cunoască, în prezent?!? Nu prea îmi vine să cred! În fine, aviz amatorilor de a ținti în locuri unde cred că… mai este ce-a fost odată! Pe vremea lor!

Foto: www.fcpetrolul.ro și captură FCP TV