Burlacu & Co. au debutat cu un succes în meciurile-test din Serbia. Arnautovic a început cu un „5” format exclusiv din străini!

Redactia -

Burlacu & Co. au debutat cu un succes în meciurile-test din Serbia. Arnautovic a început cu un „5” format exclusiv din străini!

Adversară devenită deja tradițională în stagiile de pregătire și jocuri din Serbia, Borac Cacak nu le-a rezistat, miercuri, 27 august 2014, decât 20 de minute lui Cătălin Burlacu (foto, în stânga; Mirela OPREA) și mai noilor ori mai vechilor săi coechipieri, în cel dintâi test de la Zlatibor. CSU Asesoft Ploiești s-a impus finalmente cu scorul de 74-57, după ce la pauza mare fusese 35-35. Repetând pentru debutul în EuroCup, competiție în care nu există restricții cu privire la utilizarea unui anumit număr de baschetbaliști străini, antrenorii Vladimir Arnautovic și Sașa Ocokoljic au început, contra sârbilor, cu Daniel „Dee” Brown, Alhaji Mohammed, Jermaine Jonte Flowers, Dragan Labovic și Chris Cooper, fostul echipier al lui Borac, sârbul Asesoftului din primul „5”, fiind folosit, pe parcursul jocului, și în postul de centru. Până la finele primelor două sferturi, campioana României s-a trezit egalată, după un start mai consistent. În partea secundă a întâlnirii amicale, și-au dat drumul și shooterii de la Asesoft, iar ecartul a crescut în favoarea ploieștenilor, deși adversarii au aliniat, potrivit siteului oficial al clubului, o tripletă tare: Pantic-Jorovic-Prolovic. Greu însă de rezistat, la reluare, „lunetișitlor” Mohammed și Marius Runkuaskas, după ce – în prima parte – doar Flowers a avut succes „de afară”. Rezultatul, chiar dacă rămâne doar în statistici, la capitolul „meciuri amicale”, a fost unul de bun augur, dând speranțe pentru a doua competiție intercluburi ca importanță de pe continentul nostru, Asta și în condițiile în care Dado Arnautovic a contat pe un singur pivot, Cooper, Gerald Raymond Lee jr. aflându-se în Spania, în vederea abordării Cupei Mondiale, cu echipa națională a Finlandei. L-au substituit Labovic și Burlacu cu destul succes, alături de nou-venitul yankeu.

După numai 24 de ore, „alb-albaștrii se vor afla din nou pe parchet, testul cu Steaua Roșie Belgrad putând fi o confirmare a actualului stadiu de pregătire al formației din România. Oricum, adversara va fi cu mult mai puternică, iar jocul – cu atât mai edificator. De altfel, Steaua Roșie, după ce confruntarea cu Fenerbahce a picat pentru CSU Asesoft, va fi cea mai tare oponentă din acest stagiu din străinătate. Ploieștenii se vor întoarce acasă pe 2 septembrie, după ce vor mai susține încă două partide, în Serbia, cu macedonenii de la KK Kovuz, respectiv revanșa cu Borac Cacak, pe terenul celei din urmă.