Burlacu & Co. primesc vizita altui „satelit” ardelean. Cenean vine la „Olimpia” cu… viitorul sportului jucat la panou în Cluj

Dragos Trestioreanu -

După ce, sâmbăta trecută, a primit vizita, la sala Olimpia, în campionatul Ligii 1 de baschet masculin, a echipei BC Mureș 2 Târgu Mureș, „satelitul” unei trupe cu ștaif din Liga Națională, duminică, 5 noiembrie, la ora 12.00, în același loc, CSM Ploiești – formația lui Burlacu, Szijarto, Tudor, Dogaru și Santana, plus a mai multor tineri locali – primește vizita Universității-Banca Transilavania 2 Cluj-Napoca. Deci, tot un „satelit”, de data aceasta al însăși campioanei naționale en-titre de seniori. La Ploiești, antrenorul „alb-negrilor”, Răzvan Cenean, va aduce un efectiv format exclusiv din tineri, viitorul baschetului clujean, ]n fapt, el având la dispoziție 20 de jucători, dintre care îi va alege pe cei 12 care pot fi înscriși în raport. După primele două etape, și clujenii au tot atâtea victorii, ca și CSM Ploiești, ba chiar și un coșaveraj ușor superior. Situație în care cine va câștiga partida directă din etapa a III-a va deveni și unic lider.

Antrenorul-căpitan-jucător Cătălin Burlacu – care este ajutat de team managerul Dacian Vanc și de secunzii Ionuț Ivan și Robert Munteanu – și coechipierii lui, mai tineri sau mai vârstnici, își doresc un nou spectacol. Adică, la fel ca și în echilibratul duel cu BC Mureș 2, adjudecat la o posesie, scor: 78-76. De altfel, asemenea meciuri pe muchie de cuțit fac deliciul iubitorilor sportului jucat la panou, fiind de așteptat ca în tribunele „Olimpiei” să urce cât mai mulți fani, deja, ai CSM-ului. Cei care vor avea privilegiul de a vedea pe viu vedete ale baschetului autohton, precum mai sus-amintiții jucători, cu mențiunea că Burlacu și Szijarto au fost adevărați colecționari de trofee interne. Ba chiar au în vitrină, împreună și cu Adrian Tudor (ex-Blidaru), și unul internațional, FIBA Europe Cup, adjudecat în 2005. Duminică, din lotul gazdelor vor lipsi Danilo Stanoilovici, fost la început și în efectivul de acum doi ani, și Claudiu Lungu, ambii fiind accidentați.

O surpriză plăcută pentru cei care vor fi prezenți la meci – organizatorii se așteaptă la o cifră binișor peste mie – este apariția majoretelor din trupa Happy Dance, care vor încinge atmosfera în pauzele de la time-out-uri și dintre sferturi. Este prima apariție din acest sez0n a fetelor care anul trecut au colaborat cu copiii și juniorii de la Academia Ploiești Basketball.

Din această ediție a Ligii 1, Ploieștiul are două echipe în a doua ligă, CSM și CSU, ultima – prezidată de Ionuț Urzeală – având și ea o nouă trupă de seniori, din care se disting Ștefan Ianuli, și el fost în lotul de acum doi ani de la CSM Ploiești, care a promovat atunci degeaba, și Ștefan Neagu.

CSU Ploiești face parte însă din altă grupă, una cu șapte combatante, față de șase câte sunt în cea a CSM-ului. Neagu & Co. au pierdut sâmbătă seara, la „Olimpia”, scor: 75-120, meciul cu „satelitul” vicecampioanei naționale Steaua Eximbank București CSM. Asta după ce se înclinaseră la un scor și mai mare, săptămâna trecută, cu Dinamo 2 București, tot pe propriul teren. Însă, echipa antrenată de bosniacul Ivan Gemaljevic este compusă în mare proporție din jucători foarte tineri, cu mult sub vârsta adversarilor. În acest context, evident că nu există pretenții la promovare în acest sezon, pretenții care le-ar putea avea totuși CSM-ul, dar numai dacă, bineînțeles, se va reglementa și componennta financiară de la clubul cu sediul în sala Leonard Doroftei. În caz contrar, ar fi vorba de alte speranțe irosite în van și nu e cazul!

Foto: www.csmploiesti.ro