Bursă de studiu la Parlamentul European la Bruxelles, câștigată de patru eleve ale Colegiului Național Mihai Viteazul din Ploiești

Daniel Dimache -

Bursă de studiu la Parlamentul European la Bruxelles, câștigată de patru eleve ale Colegiului Național Mihai Viteazul din Ploiești

În perioada 18-20 mai, o delegație a Colegiului Național “Mihai Viteazul” din Ploiești (formată din elevele: Anghel Aytana, Derweesh Rania, Primăvăruș Daria și Sîrbu Diana, coordonată de domnul profesor Hanganu Gelu) a participat la o vizită de studiu în cadrul Parlamentului European din Bruxelles, în urma câștigării premiului I la concursul “Viitorul Europei este viitorul meu”, organizat de doamna europarlamentar Ramona Strugariu.

 

Concursul viza prezentarea inovativă a cinci priorități pe care Uniunea Europeană ar trebui să le aibă în vedere pentru dezvoltarea în domenii precum educație, sănătate, tehnologie și transport, tinerele remarcându-se printr-un videoclip ce prezenta aceste aspecte din perspectiva a două țări europene cu grade diferite de dezvoltare, subliniind nevoia unității și a identității europene.

 

Prin intermediul acestei burse de studiu, elevele au primit oportunitatea de a dezbate subiecte din actualitatea politică, economică și socială alături de europarlamentari. Fiind abordate teme precum războiul din Ucraina, rolul justiției la nivel european și refacerea economiilor europene post-pandemie, cele patru tinere și-au cultivat pasiunea pentru implicare civiă.

Totodată, acestea au participat la o sesiune a Comisiei pentru Ocuparea forței de muncă și Afaceri Sociale (EMPL) din Parlamentul European – condusă de Dragoș Pîslaru.

Nu în ultimul rând, elevele au participat la o sesiune de Plen a Parlamentului, unde au putut observa reunirea eurodeputaților în hemiciclu, dar și buna desfășurare a dezbaterilor și supunerea la vot a amendamentelor și a rezoluțiilor legislative.

 

Bursa de studiu acordată a reprezentat o oportunitate de înțelegere a impactului UE asupra vieții cetățenilor și a comunităților naționale.

O felicităm pe doamna Strugariu pentru inițiativa sa, pe domnul profesor Hanganu Gelu pentru susținerea acordată și, bineînțeles, pe cele patru tinere care au demonstrat că prospectiva Europei este pe mâini bune.