Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, la final. Află câţi tineri şi-au găsit un job

Redactia -

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, la final. Află câţi tineri şi-au găsit un job

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova, a organizat in data de 28.09. 2012 BURSA LOCURILOR DE MUNCA PENTRU ABSOLVENTI.

Actiunea s-a desfasurat simultan la Ploiesti, Campina si Valenii de Munte, ocazie cu care au participat un numar de 93 agenti economici respectiv : Ploiesti – 46 agenti economici, Campina – 23 agenti economici si Valenii de Munte – 24 agenti economici. Acestia, au pus la dispozitia absolventilor aflati in cautarea unui loc de munca, un numar de 1552 locuri, din care: Ploiesti – 1253, Campina – 200, Valenii de Munte – 99.
Locurile de munca oferite au fost din diverse domenii de activitate, cum ar fi: activitati de inginerie, confectii textile, comert cu amanuntul , c-tii metalice, constructii civile, asigurari, fabricare masini si utilaje, transporturi, alimentatie publica, etc.
Au fost solicitati absolventi de studii superioare de : ingineri mecanici, electrici, automatisti , economisti, medici si consultanti financiari.
Pentru absolventii de studii medii , in meserii in domeniul constructii : lacatusi mecanici, strungari, sudori, muncitori necalificati in c-tii, meserii in domeniul auto : mecanici auto, tinichigii auto, vopsitori auto, soferi si in confectii : necalificati, confectioneri textile, ctc-isti, paza, etc.
Din totalul de 1964 persoane participante ( Ploiesti – 1500, Campina – 302 si Valenii de Munte -162), 1379 au fost absolventi de invatamant profesional, liceal sau universitar ; dintre acestia, 549 au fost selectati in vederea incadrarii (Ploiesti – 445, Campina – 73 si Valenii de Munte -31). Totodata, 12 absolventi au fost incadrati pe loc ( Ploiesti – 6, Campina –1, Valenii de Munte – 5), (ing. electronist, ing geodez, director vanzari, operatori date, munctori necalificati, casier incasator).Totodata, in cadrul evenimentului de la Ploiesti, ce a avut loc la Sala « Doroftei », sub egida « Zilelor Europene ale Ocuparii » , participantii au avut posibilitatea de a dispune de consiliere privind conditiile de viaţa şi de munca în alte ţări europene, prin prezentări ale consilierilor EURES din Danemarca si Norvegia.
De asemenea, consilieri EURES prezenţi, au fost interesati sa recruteze forta de munca in meserii precum: ingineri IT, ingineri electricieni, ingineri mecanici, ingineri telecomunicatii ingineri in domeniul petrolului.