Bursa locurilor de muncă pentru deţinuţi, la Ploieşti

Redactia -

Bursa locurilor de muncă pentru deţinuţi, la Ploieşti

Luni, 13.10.2014, în intervalul orar 08,00 – 11,00, la Biblioteca Județeană “Nicolae Iorga”  din Ploiești, va avea loc bursa locurilor de  muncă  destinată persoanelor private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Ploiești.  

Acţiunea este organizată  de personalul Serviciului Educație și Asistență Psihosocială din cadrul Penitenciarului Ploieşti în  colaborare  cu  Agenția Judeteană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova .

La  eveniment  vor fi prezenţi   agenţi  economici  din judeţul Prahova și colaboratori externi, iar  din partea  Penitenciarului Ploieşti  vor participa persoane private de libertate care execută pedeapsa în regim  semideschis, aflate în ultima perioadă de executare a pedepsei şi în apropierea termenului de a fi discutate în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată.

Bursa locurilor de muncă a fost şi continuă să fie o activitate eficientă, reprezentând una dintre măsurile preventive aplicate pe piaţa muncii. Cu ajutorul acestei măsuri se răspunde prompt nevoilor pieţei, beneficiarii fiind atât angajatorii, cât şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

În aceste coordonate, pentru dezvoltarea abilităţilor deţinuţilor, care să contribuie la creşterea şanselor de a găsi un loc de muncă corespunzător pregătirii profesionale, activitatea în sine îşi propune realizarea de interviuri prin întâlniri directe între persoanele private de libertate şi agenţii economici locali. Se urmăreşte, astfel, sensibilizarea angajatorilor privind problematica socială a acestei categorii vulnerabile, precum şi oferirea unei oportunităţi pentru fiecare dintre participanţi de a deveni un potenţial angajat după punerea în libertate.