Gazeta de Prahova

Bustul de bronz al lui Constantin Brâncoveanu, dezvelit la Filipeştii de Pădure

Știri

Daniel Dimache

Astăzi, 1 iunie, bustul de bronz al domnitorului Țării Românești, Constantin Brâncoveanu, martir al creștinătății românești, a fost sfințit și inaugurat în fața bisericii Sfinții Trei Ierarhi din Filipeștii de Pădure, construită în anul 1688 de familia Cantacuzino şi pictată în 1692 de Sfântul Pafnutie Zugravul (cunoscut şi sub numele de Pârvu Mutu).

Sculptorul Nicolae Lupu a realizat bustul voievodului  şi martirului Constantin Brâncoveanu cu finanţarea Consiliului Local şi Primăriei localităţii. O contribuţie deosebită o are primarul Costel Morărescu. 

Festivităţile de la Filipeştii de Pădure de azi ,1 iunie 2019, la 365 de ani de la naşterea domnitorului Constantin Brâncoveanu cel Sfânt şi a zilei copilului au prilejuit şi ridicarea marelui catarg al comunei, pentru Drapelul de Stat.

Tot azi, a fost lansată cutia “tris”-vinurile Cantacuzinilor. Conform istoriei naţionale, dealurile de la Urlaţi, acoperite cu vii, au aparţinut familiei Cantacuzinilor, din care face parte şi Constantin Brâncoveanu cel Sfânt!

Alături de primarul Costel Morărescu, de oficialităţile locale şi de cetăţenii comunei, au fost prezenţi răspunzând invitaţiei, Andrei Cosmin Țurcanu şi din partea Consiliului Județean Prahova, doamna Rodica Mariana Papuc. 

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline