Buşteni. În weekend se deschide sezonul de schi

Redactia -

Sărbătorile de iarnă se apropie şi cei mai mulţi dintre români îşi fac deja planurile de vacanţă. O alegere potrivită ar putea fi staţiunile de pe Valea Prahovei, unde hotelurile şi pensiunile se pregătesc să îşi întâmpine oaspeţii. Veştile sunt bune şi pentru iubitorii sporturilor de iarnă, pentru că este zăpadă din belşug, iar pârtiile sunt în stare excelentă. Administratorii le amenajează în fiecare noapte pentru ca turiştii să se bucure de cele mai bune condiţii. La Buşteni, deschiderea oficială a sezonului va avea loc în acest weekend.

Primarul staţiunii, Emanoil Savin, a declarat: “Ca în fiecare an le pregătim şi surprize atât localnicilor cât şi turiştilor pe care îi aşteptăm la Buşteni. Pârtiile sunt foarte bune, avem zăpadă, iar instalaţiile de transport pe cablu şi cele de produs zăpada artificială funcţionează. Îi aşteptăm şi la fun-park, unde avem săniuţe, colaci, baby-schi, o roată de distracţii şi multe alte posibilităţi de divertisment“.

Cele două pârtii noi, dintre care una poate fi folosită şi pentru snowboard, sunt deservite de un telescaun cu o capacitate de transport de 1200 de persoană pe oră. Pârtia de schi Kalinderu 2, are o lungime de 1,2 kilometri, un grad de dificultate mediu spre greu şi este dotată cu un sistem de înzăpezire artificială asigurând astfel, condiţii foarte bune pentru schi. Este funcţională de asemenea şi o pârtie pentru sanie, lungă de 250 de metri. Vechea pârtie de schi Kalinderu 1 este şi ea dotată cu un sistem de iluminat nocturn, aşa că distracţia pe pârtii poate continua până seara târziu.