BUŞTENI/Primarul Emanoil Savin – recital alături de Maria Dragomiroiu şi Maria Cârneci

Redactia -

În fiecare an, de Bunavestire, la Buşteni are loc un eveniment special, în cadrul căruia sunt sărbătorite cuplurile care anul acesta au împlinit sau urmează să împlinească 50 de ani de căsătorie.

 

Duminică, 25 martie 2012, 30 de cupluri din Buşteni au fost sărbătorite de „Nunta de aur”. De asemenea, au fost aniversaţi şi 25 de văduvi (văduve) care ar fi împlinit 50 de ani de căsătorie, dar care şi-au pierdut soţia sau soţul şi nu s-au recăsătorit. Ca şi în anii precedenţi, pe lângă masa festivă, cuplurile au primit, din partea primarului Emanoil Savin, buchete cu flori, diplome pentru fidelitate şi respect faţă de instituţia căsătoriei, dar şi sume de bani (1000 de lei pentru fiecare cuplu şi 500 de lei pentru văduvi, văduve). 

DSC_0364 

Participanţii s-au bucurat de prezenţa îndrăgitelor interprete de muzică populară, Maria Dragomiroiu şi Maria Cârneci, care au însufleţit cu cântecele lor întreaga asistenţă. Mai trebuie menţionat faptul că, de la iniţierea acestei acţiuni, în anul 2007, şi până în prezent au fost sărbătorite 292 de cupluri, şi 453 de vaduvi/vaduve. Dintre aceştia 48 de bărbaţi şi 405 femei.  La această emoţionantă sărbătoare, alături de oficialităţile locale, a fost prezent şi prefectul judeţului Prahova, Adrian Dobre.