Buşteniul a fost capitala sporturilor extreme

Redactia -

Buşteniul a fost capitala sporturilor extreme

Primăria oraşului Buşteni, în colaborare cu Clubul Alpin Român, Uniunea Internaţională a Asociaţiilor de Alpinism şi Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă au organizat o nouă etapă a Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheaţă. Competiţia, ce s-a desfaşurat la baza Pârtiei Kalinderu, este una dintre cele mai spectaculoase, competitorii escaladând structuri artificiale înalte de 25 de metri acoperite cu gheaţă menţinută cu un sistem special de refrigerare proiectat şi construit în Canada.

La ediţia din acest an au participat aproximativ 70 de sportivi din 22 de ţări.

Locul I la probele de dificultate şi de viteză feminin a fost câştigat de sportiva Tolokonina Maria din Rusia.

Markus Bendler din Austria (membru al Clubului Alpin Român) a obţinut locul I la dificultate masculin, iar Kolchegoshev Kirill din Rusia – locul I la proba de viteză masculin.

Premiile, în valoare totală de 9100 de euro,  au fost oferite de Primăria oraşului Buşteni; pentru probele de dificultate, câştigătorii locurilor I au primit 1000 de euro, locul II – 750 de euro, locul III – 500 de euro, iar pentru probele de viteză câştigătorii care s-au clasat pe podium au primit 600, 400 şi respectiv 300 de euro.

CUPA BUŞTENARULUI LA SCHI ALPIN

Sărbătoarea Buşteniului a început cu o competiţie foarte aşteptată de către toţi iubitorii sporturilor de iarnă, şi anume „Cupa Buştenarului la Schi Alpin”, la care au participat aproximativ 80 de concurenţi, la 8 categorii de vârstă, de la 5 la 75 de ani.

Câştigătorii primelor trei locuri, la toate categoriile de vârstă, au primit din partea primarului Buşteniului, Emanoil Savin, diplome, medalii, cupe, dar şi sume băneşti (locul I – 300 lei, locul II – 200 lei, locul III – 100 lei, mentiuni – 100 lei)

        

INAUGURAREA PÂRTIEI KALINDERU II

Sâmbătă, 11 februarie 2012, primarul Buşteniului, Emanoil Savin a inaugurat Pârtia Kalinderu II din Buşteni, care beneficiază şi de instalaţie de nocturnă. La eveniment a participat Andreea Paula Vass.

 Obiectivul face parte din lista investiţiilor în modernizarea Domeniului Schiabil Kalinderu, alături de pârtia de schi Kalinderu I, telegondola, estacada de căţărări pe gheaţă şi cel mai mare parc de distracţii din România: Fun-Park Kalinderu.

 În cele trei zile de sărbătoare, pe scena special amenajată la baza pârtiei, au concertat Maria Cârneci, Gheorghe Gheorghiu, Talisman, Ducu Bertzi, Iris, Cornelia şi Lupu Rednic, Narcotic Sound, Direcţia 5, Diana Bisinicu şi mulţi alţii, iar spectacolul a fost prezentat de vedetele Antenei 1 Răzvan şi Dani.