Buturuga mică de Văleni a răsturnat… carul mare de Blejoi!

Dragos Trestioreanu -

Buturuga mică de Văleni a răsturnat… carul mare de Blejoi!

Unul dintre sferturile de finală ale fazei județene a Cupei României-Timișoreana, ediția 2015-2016, cel dintre CS Blejoi și CSO Telejeanul Vălenii de Munte, partidă găzduită de arena Viorel Mateianu, din Boldești-Scăeni, a avut, cel puțin înaintea primului fluier al arbitrului Viorel Căunei, drept favorită echipa din comuna aflată în vecinătatea Ploieștiului. Iar asta prin prisma lotului avut la dispoziție de către antrenorii Răzvan Vlad și Emil Coșieru, net superior celui al lui Radu Sârbu – un tehnician, din păcate, mult prea nervos, deși formația lui chiar a făcut un meci foarte bun. Aliniind un prim „11” format din foști fotbaliști de Liga I, Bogdan Panait, ex-Petrolul, FC Vaslui și Steaua, aflat la debutul său la CS Blejoi, și Alexandru Buhuși, ajuns și el la Petrolul, după un periplu la CSMS Iași și Victoria Brănești, de Liga a II-a, Bogdan Năstase, și al treilea eșalon, Adrian Gheorghe (în echipament albastru-negru; Foto: Paul MÂINEA), Mircea Ivan, Florin Prodan și Irinel Dumitru, tehnicianul Vlad era încrezător în surplusul de valoare al băieților săi în fața lui Gabriel Bădulescu, Alexandru Popa, Liviu Radu, Miodrag Savu, Alexandru Tudorie, Lucian Cruceru sau Constantin Petculescu. Numai Vasile Voinea, antrenor secund-jucător-căpitan, acum în vârstă de 46 de ani (!!!), și Răzvan Catană se pot lăuda cu prezențe la nivel superior celui județean, decanul de vârstă – cu sezoane bune la Petrolul! Poate că luându-i de sus pe vălenari, poate dintr-o lipsă de formă – în ultimele două meciuri din Liga A Prahova, din deplasare, nu au marcat niciun gol! -, componenții trupei de pe locul 3 al ierarhiei la zi a diviziei de elită locale s-au trezit cu deschiderea scorului de către outsideri, în minutul 27. A fost faza la care l-au pierdut pe căpitanul lor, Irinel Dumitru, eliminat pentru un fault din postură de ultim apărător, în careul mare, la o gafă a lui Adrian Ioniță, și au fost penalizați just cu o lovitură de la „11 metri”. Una transformată, cu fentă, de Cernea. Rămași în 10 oameni pe teren, cei de la CS Blejoi au avut o mică răbufnire de orgoliu, asediind buturile lui Gabriel Bădulescu, un goal-keeper în zi bună, dar și cu ceva noroc, care și-a ținut astfel poarta neperforată.

În pauză, conducătorii blejoienilor încercau să-și facă nițel curaj, sperând într-o răsturnare de scor, la reluare, chiar dacă echipa lor urma să abordeze cele 45 de minute rămase din joc în inferioritate numerică. Partea a doua a fost interesantă, făcând-o uitată pe prima, una ternă și în care gruparea mai bine cotată a oferit o replică destul de palidă. CS Blejoi a încercat tot ce a putut, apoi, dar ineficacitatea cronică a lui Mircea Ivan și Cristian Vasile, oameni de gol, de regulă, ca și construcția greoaie de la mijloc, la fel ca în prima repriză, atunci când evoluția lui Alexandru Buhuși și Bogdan Năstase a fost de-a dreptul penibilă, a făcut imposibilă măcar egalarea scorului. Bine așezați pe teren, conduși, în iarnă, de un fotbalist remarcabil și acum, Vasile Voinea, fără discuție omul meciului, contraatacând des, în condițiile în care Catană, Tudorie, Petculescu și Cruceru se mulau perfect pe acest stil de joc, cei de la CSO Teleajenul Vălenii de Munte le-au dat adversarilor și lovitura de grație. În minutul 74, Petculescu a rezistat atacului lui Vlăduț Badea, a rămas pe picioare și a șutat cu stângul, de la 18 metri, din poziție centrală, pe jos, în colțul din stânga al porții lui Adrian Gheorghe. Un portar care, altfel, a limitat diferența de scor, la lovitura de cap a lui Tudorie, respingând miraculos de lângă stâlpul drept, la șutul din unghi de 45 de grade, de la 8 metri, al aceluiași Petculescu, și la reluarea violentă a lui Catană, deturnând în transversală un balon pe care l-a prins, ulterior, după ricoșeu. Pe final, parcă am asistat la un joc de… futsal, „mingicarii” Văleniului distrându-se cu apărătorii adverși, tehnicianul celor din urmă renunțând, la pauză, la un fundaș central și optând pentru o defensivă formată doar din trei jucători. S-a terminat 2-0 (1-0) pentru formația cu cota a doua, însă nimeni nu s-ar fi mirat dacă succesul s-ar fi consemnat chiar la 4-5 lungimi! Previziuni sumbre astfel, cel puțin după acest fiasco din Cupa României, pentru derbiul de sâmbătă, 25 aprilie 2015, ora 11.00, de la Blejoi, cu echipa CS Păulești, cea care s-a calificat, tot miercuri, în semifinale. Odată cu prezența lui Panait în cvartetul defensiv, scuza absențelor lui Valentin Iordache și a lui Ionuț Filip, reținuți de probleme de serviciu, stă ceva mai puțin în picioare. Problema Blejoiului nu este deloc la antrenor, ci la vedetele de-acum din efectiv ce par, unele dintre ele, chiar răsuflate! În schimb, toate laudele pentru gruparea din Vălenii de Munte, una fără jucători cu CV, dar formată din fotbaliști ambițioși, bătăioși și cu o bună condiție fizică. O echipă de urmărit…

CS BLEJOI: Ad. Gheorghe 7 – Cl. Stoica 5.5, Ad Ioniță 4 (46 Vl. Badea 5), B. Panait 6.5, Cr. Mihai 5.5 – Ir. Dumitru (cpt) 5, Fl. Prodan 5.5 (79 – Al. Tudorache) – B. Năstase 4.5, Cr. Vasile 5.5, Buhuși 4.5 (46 – Fl. Badea 5) – M. Ivan 5. Antrenor: Răzvan Vlad.

CSO TELEAJENUL: Bădulescu 7 – M. Stanciu 6.5, Al. Popa 6.5, V. Voinea (cpt) 9, L. Radu 6.5 – M. Savu 6.5 – R. Catană 7, L. Cernea 7.5, Al. Tudorie 7 – Cruceru 7 (86 – M. Grigore), Petculescu 7.5. Antrenor: Radu Sârbu.

Au arbitrat: Viorel Căunei 7.5 (Plopeni) – Cristian Lefter 7 (Urlați) și Adrian Stoenoiu 7 (Boldești-Scăeni).

Observator AJF: Tudor Negoiță (Măgurele).

Cartonașe galbene: Cr. Mihai (25), Cl. Stoica (70), R. Catană (72), L. Cernea (77), M. Savu (90+3).

Cartonaș roșu: Ir. Dumitru (27).

Celelalte trei echipe calificate în semifinalele fazei județene a Cupei României-Timișoreana, ediția 2015-2016, sunt: Avântul Măneciu, care a dispus de liderul detașat al clasamentului Ligii A Prahova, Petrolistul Boldești, pe arena de la Blejoi, cu 3-0, după executarea loviturilor de departajare (!!!), la finalul celor 120 de minute de joc fiind 0-0, CS Păulești, învingătoare la Plopeni asupra Progresului Drăgănești, scor: 1-0 (0-0), și FC Bănești, 3-2 în fața CSO Plopeni, la Păulești. Cea din urmă partidă a fost și cea mai spectaculoasă, cu răsturnări de scor, cu penaltiuri și cu o eliminare, în prima repriază, din tabăra învingătorilor! În privința semifinalelor, se studiază psoibilitatea de a se disputa tur-retur, la date ce vor fi anunțate odată cu tragerea la sorți și împerecherea echipelor calificate.