Buzăul, o „nucă” tare, dar pe care Petrolul ar fi putut s-o „spargă”! Goluri de generic ale ploieștenilor Marinescu și Catană, pentru Petrolul și… Gloria!

Dragos Trestioreanu -

Buzăul, o „nucă” tare, dar pe care Petrolul ar fi putut s-o „spargă”! Goluri de generic ale ploieștenilor Marinescu și Catană, pentru Petrolul și… Gloria!

Oficialii Petrolului au ales foarte bine atunci când s-au gândit ca ultima repetiție de dinaintea startului oficial din 2019 al campionatului Ligii a II-a să fie făcută în compania Gloriei Buzău, lider al turului din „C1”. Chiar dacă nu s-a jucat pe un teren sintetic, așa cum va fi la Târgu Jiu, în disputa cu Pandurii, s-a compensat prin replica tare dată de vecinii de județ, bine așezați pe teren de către tandemul George Timiș-Mihai Dinu, cei care au reușit, în timp scurt, să omogenizeze o echipă care a făcut multe achiziții în pauza de iarnă, la cele amintite în avancronica meciului amical de la Strejnicu îl mai adaug și pe parizianul Lassana Camara, un mijlocaș central de culoare puternic, venit pentru prima oară în fotbalul din România.

Chiar dacă rezultatul final a fost de 1-1 (1-0), Petrolul a fost cea care a avut mai multe ocazii de a înscrie, dar unii dintre „lupi” s-au întrecut în ratări! Nu-i mai puțin adevărat că golurile care au stabilit scorul înscris pe tabela fostei arene Conpet, la finele celor 90 de minute – cele ale lui Laurențiu Marinescu (minutul 25), dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, central, obținută tot de el, după faultul lui Andrei Enescu, executată peste zid și la care portarul Ionuț Gurău a intervenit târziu în dreapta sa, respectiv Răzvan Catană (50), dintr-un voleu acrobatic pe spate, din mijlocul careului mare, direct în colțul stâng, la cornerul executat de același Enescu și scos de veteranul căpitan Ciprian Petre (38 de ani) – au fost de generic TV! S-a confirmat și acum că feciorul cel mic al ex-portarului Petrolului Ion Catană rămâne același fotbalist de nădejde! Dar, cum scriam mai sus, ar fi putut fi mai multe reușite, Bogdan Chipirliu deschizând seria oportunităților irosite, iar Alexandru Stoica, Bogdan Rusu și Robert Moldoveanu, dar nu numai, l-au imitat ulterior. Poate că petroliștii au lăsat golurile pentru… partida de la Pandurii!

„Galben-albaștrii” au încercat, în diferite momente ale jocului, un presing agresiv în treimea adversă, care i-a deranjat vizibil pe buzoieni, însă l-au alternat și cu o construcție mai previzibilă și cu atacuri oarecum la fel. Totodată, încă se observă o anumită lentoare cu precădere în defensivă, acolo unde a revenit, în repriza secundă, și accidentatul Georgios Sarris. Grecul a intrat în locul lui Sebastian Ghinga, care făcuse tandem cu Lucian Cazan, din minutul 1. Însă, acestea sunt chestiuni de ordin tehnico-tactic pe care staff-ul tehnic condus de Mugurel Cornățeanu le poate analiza și corecta pe „repede înainte”, până la debutul oficial din acest an, duminică, 24 februarie 2019, ora 11.00, de pe terenul 2 de lângă arena modernizată din Târgu Jiu, dar încă nepusă în circuitul competițional.

Tehnician tânăr și cu un vis care nu mai este chiar secret, cel de a deveni, într-o zi, antrenorul… Petrolului, prahoveanul Mihai Dinu, acum secund la Gloria și principal la CS Cornu, a declarat, după meci, pentru www.gazetaph.ro că, „în opinia mea, am întâlnit-o pe principala candidată la promovarea în prima ligă. O echipă solidă, experimentată, care a reușit să facă și câteva transferuri importante. Cu toate acestea, noi, Buzăul, am arătat că pretențiile de a accede în eșalonul secund sunt absolut justificate. În ciuda faptului că a fost un meci amical, am arătat maturitate pe ambele faze și am reușit să le punem reale probleme adversarilor noștri. S-a creat, la Gloria, un grup foarte bun, cei nou-veniți s-au adaptat foarte repede și sunt convins că, împreună cu toată suflarea buzoiană, la sfârșitul lunii mai, vom sărbători promovarea. Urăm mult succes Petrolului, în lupta pentru a ajunge în prima ligă, acolo unde – știți cum se spune, pe bună dreptate – îi este locul! Ne-au lipsit de la amicalul de la Strejnicu portarul moldovean de peste Prut, Cristian Apostolachi, coleg de echipă națională <<U 20>> cu petrolistul Ianoș Brînză, ușor accidentat, și detașatul la noi de la clubul găzarilor, Andrei Rus, convocat la selecționata de juniori <<U 19>>”.

FC PETROLUL: Lungu (46 – Bolboaşă) – Borţa, Ghinga (46 – Sarris), Cazan, Ţigănaşu – Puşcaş (75 – Bucşa) – Stoica (46 – Ştefănescu), Marinescu (65 – Malakyan), Kozoronis (75 – Nini Popescu), Moldoveanu (75 – Saim Tudor) – Rusu (65 – Arnăutu). Colectiv tehnic: Mugurel Cornăţeanu (antrenor principal), Ovidiu Chiribici (preparator fizic) și Vasile Șlean (antrenor portari).

GLORIA: Gurău – Androne, Ceauşel, Danci, Drăguţ – Camara, Enescu – Catană, Ciprian Petre, Asăvoaie – Chipirliu. Au mai jucat: Mihalache, Oprea, Danciu, Konate, Velisar, Câmpeanu, Cazan, Dincă și Roman. Colectiv tehnic: George Timiş (antrenor principal), Mihai Dinu și Vasile Tudose (antrenori secunzi) și Vasile Lazăr (antrenor portari).

Au arbitrat: Mădălin Dicu (Bucov) – Valentin Ionel Dumitru (Gherghița) și Diana Bianca Florea (Ploiești).

Foto: www.fcpetrolul.ro și capturi FCPTV