Ca debutantă în Liga 3, pentru CS Blejoi e foarte bine să nu fi fost învinsă deloc în primele trei etape. Dar, cum o fi și fără nicio victorie?

Dragos Trestioreanu -

Ca debutantă în Liga 3, pentru CS Blejoi e foarte bine să nu fi fost învinsă deloc în primele trei etape. Dar, cum o fi și fără nicio victorie?

De la debutul absolut al său, la finele lunii august a.c., în campionatul Ligii a III-a de fotbal, CS Blejoi a bifat o mică performanță, să-i zic așa, mai exact de a nu pierde niciun meci din primele trei etape. Însă, nu-i mai puțin adevărat că există și… estomparea reușitei, în sensul că toate partidele s-au încheiat la egalitate! Mai exact, 1-1, acasă, cu Astra 2, apoi, o mare surpriză, 0-0 în deplasarea de la CSM Alexandria, o echipă cu pretenții chiar și la promovarea în Liga a II-a, și sâmbătă, 7 septembrie, din nou 1-1 acasă, aproape tras la indigou, cu AS SR Brașov, speranța municipiului de sub Tâmpa de revenire, cât mai curând, în cel dintâi eșalon național.

Cu toate că Brașovul a venit la Blejoi, în afară de vreo 20 de fani frenetici, ci nu 100, cât se anunțase inițial, și cu vedeta TVR Marian Olaianos, un fan devotat ca orice brașovean al grupării fanion a orașului, cu numai doi fotbaliști cu CV important, antrenorul-jucător Florin Stângă – excelent în fața defensivei, și la vârsta de 41 de ani! – și Romeo Surdu (foto jos, în text, la minge), un internațional bine cunoscut și fost echipier al unor grupări de top din fotbalul autohton, precum Steaua sau Rapid, dar nu numai, alergând ca în prima tinerețe și debordând de seriozitate pe teren, AS SR a ieșit sub scut de pe arena comunală din Blejoi. Cu șapte tineri și foarte tineri jucători în primul „11”, conduși (și) de căpitanul Horia Popa (26 de ani), cu dueluri în L1, și el, brașovenii au trecut peste deschiderea scorului din minutul 57 – prin fundașul central blejoian Alexandru Oprea, „cap” la cornerul de pe dreapta al lui Irinel Dumitru, șeful de pluton al gazdelor, centrarea lui fiind ratată, inițial, de Cosmin Lambru și Claudiu Stoica – și au ripostat cu mult curaj.

Curajul este răsplătit mai devreme sau mai târziu, atunci fiind vorba de… mai târziu, trecând aproape 20 de minute până ce Horia Popa (75) a adus egalarea, fixând și rezultatul final de 1-1 (0-0), pe tabela de marcaj. A driblat scurt, în careul mare, în stânga, fundașul dreapta Stoica s-a lăsat păcălit și l-a „cosit”, jucătorul cu frizură de samurai transformând, apoi, cu fentă, penaltiul just acordat de centralul Sorin Vădana – fiul mai cunoscutului fost arbitru cu același prenume și nume -,  juniorul conducând OK meciul, mai puțin o fază spre finalul primei reprize. Scăpat spre poartă adversă, Lambru a fost lovit în glezna dreaptă de către un fundaș brașovean, la 17 metri, puțin lateral stânga. Bizar, Vădana jr. nu a acordat lovitura liberă directă care se impunea și, implicit, nici cartonașul galben cuvenit, în apropierea celui care a faultat mai fiind un coechipier al lui.

CS Blejoi a jucat cu elan tot meciul, a avut câteva ocazii, nu multe și nici foarte mari, putând să câștige totuși primul meci al său din L3, dar și să piardă ecartul de-o lungime, așa cum s-a și întâmplat până la urmă, deoarece a crezut că poate să-l păstreze mai bine de o jumătate de ceas. Calcul total greșit, care a costat, ca și schimbările făcute iar târziu, nervozitatea de pe bancă, secundul Emil Coșieru a fost pedepsit cu un „galben” pentru proteste repetate, transmițându-se pe teren, pierzându-se astfel luciditatea necesară pentru desprinder. Numai același Lambru – din nou în zi bună, a alergat și în benzi, deși nu era postul lui, de parcă vroia să rivalizeze cu un veritabil sprinter – mai având o oportunitate de a marca, din unghi, de pe stânga, dar a fost contrat de un oponent și a fost numai o lovitură de la colțul terenului, rămasă fără rezultat. Scuza că a lipsit un fotbalist de profil ofensiv, Dănuț Iancu, cel care și-a sărbătorit, în aceeași zi, nunta împreună cu coechipierii de la fotbal și minifotbal, pică, atâta vreme cât oaspeților le-a lipsit un jucător cu un CV important, fostul și petrolist Marian Cristescu, și el învoit motivat. Nereușind să țină scorul favorabil stabilit aproape de terminarea primului sfert de oră din mitanul secund, Blejoiul și-a decalat visul de a și câștiga în al treilea eșalon, lăsându-l pentru deplasarea de la FC Pucioasa, din week-end-ul viitor, deși amicalul de acasă cu aceeași echipă antrenată de-acum de Romulus Ciobanu, fostul tehnician din returul L3 al mai sus-amintitei FC Petrolul, ar fi un semn că nu o fi chiar floare ureche să câștigi pe terenul tinerei formații din județul Dâmbovița, urmașa mai cunoscutei FC Aninoasa. Oricum, ar fi speranțe și pentru un succes, nu numai pentru a… patra remiză! Chiar dacă și la Pucioasa vor fi în lot jucători care nu au îmlinit încă 16 ani, precum Rareș Dogaru (născut pe 11 decembrie 2003) și Constantin Anghel (18 sepetmbrie 2003).

CS BLEJOI: Gheorghe 6 – Stoica 5 (86 – Vasile), Oprea 7.5, Năstase 6.5, Ghinea 6.5 – Bojoagă 6.5 (62 – Rudaru 6), Dumitru (cpt) 6.5 – Teru 6, Dogaru 6, Ruptureanu 5.5 (80 – Badea) – Lambru 7. Colectiv tehnic: Răzvan Vlad (antrenor principal), Emil Coșieru (antrenor secund), Cristian Burlacu (preparator fizic).

AS SR BRAȘOV: Potcoavă 6 – Răducan 6, Tălmaciu 6.5, Stoian 6, Negotei 6 – Florin Stîngă 7 – Boricean 5.5 (60 – Docai; 73 – Răchișan 5.5), Nicolau 6, Horia Popa 7.5, Romeo Surdu 7 (89 – Mihai) – Dragoș Popa 6. Colectiv tehnic: Florin Stângă (antrenor principal), Ioan Naghi, Romeo Surdu și Marian Cristescu (antrenori secunzi).

Au arbitrat: Sorin Vădana jr. 6.5 (Cluj) – George Suciu 6.5 (Câmpia Turzii) și Marian Carson 7 (Constanța).

Observatori: Laurențiu-Dumitru Nistor (Moreni), pentru joc, și Veress Lorant (Sfântu Gheorghe), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: Ghinea (14), Florin Stîngă (64).

Foto: Paul MÂINEA