Ca pe vremuri. Petrolul a făcut un meci-școală cu patru zile înainte de debutul în Liga a II-a! Se va continua cu această practică benefică?

Dragos Trestioreanu -

Ca pe vremuri. Petrolul a făcut un meci-școală cu patru zile înainte de debutul în Liga a II-a! Se va continua cu această practică benefică?

Înainte de 1989, atunci când gazonul de la vechiul mare stadion al Ploieștiului ținea și la opt meciuri pe lună, indiferent că era soare, ploua sau ningea, exista obiceiul ca Petrolul să pregătească jocul oficial de duminica – așa jucându-se pe atunci – pe la mijlocul săptămânii, invitând diverse echipe pentru un duel de pregătire amical. Apoi, s-a renunțat la această practică, deși era absolut benefică, și la aceste teste stadionul fiind destul de plin, iar prestațiile combatanților la fel ca la „oficiale”. Că se strică terenul, că nu este timp de refacare a ierbii, că se accidentează jucătorii, că așa costuri de organizare mari nu se pot susține etc. Îmbucurător este că Leo Grozavu a cerut – și a obținut – organizarea unui meci-școală, marți, 31 iulie 2018.

Cu doar patru zile înaintea startului campionatului Ligii a II-a de fotbal, pe arena Ilie Oană, Petrolul a primit replica unei trupe din campionatul Ligii A Prahova, Petrolistul Boldești, grupare din orașul natal al președintelui executiv al clubului găzarilor, Cristian Vlad. Aflați cu mai puțin de trei săptămâni mai devreme de debutul oficial în viitorul sezon, boldeștenii au fost un sparring-partner numai bun pentru divizionarii B. Cu acest prilej, profitându-se de porțile închise, așa ca pentru o ultimă repetiție, Grozavu a testat diverse formule, pentru a o alege, la momentul potrivit, pe cea mai bună, în vederea confruntării dificile cu formația pregătită de Balint Laszlo, Sportul Snagov, de sâmbătă, 4 august, ora 15.30, biletele pentru această confruntare urmând a se pune în vânzare miercuri, 1 august, și se vor distribui, contra cost, până la ora disputei din prima etapă a campionatului Ligii a II-a.

Petrolul a câștigat cu 3-0 testul cu echipa aliniată de Marian Ilie, autorii golurilor fiind căpitanul Sebastian Ghinga, atacantul „U 21” Cosmin Lambru și singurul străin din lotul „lupilor”, germano-albanezul Mërgim Neziri, primul și al treilea fiind la cele dintâi reușite în echipamentul galben-albastru, deocamdată neoficiale, e drept. Pe cele oficiale pot încerca să le bifeze sâmbătă, însă! Fiind vorba despre un meci-școală desfășurat, așa cum scriam mai sus, în spatele porților închise nu au fost oferite pe siteul clubului găzarilor, în mod firesc, și alte detalii, precum alcătuirea echipei gazdă, de exemplu.

Foto: www.fcpetrolul.ro