Ca și CFR Cluj în L1, campioana… Ligii A Prahova, CS Blejoi, și-a apărat, duminică, titlul cucerit în primăvara anului 2018!

Dragos Trestioreanu -

Ca și CFR Cluj în L1, campioana… Ligii A Prahova, CS Blejoi, și-a apărat, duminică, titlul cucerit în primăvara anului 2018!

Duminică, 12 mai 2014, înainte de prânz, pe cocheta arenă de fotbal de la Cornu, campioana en-titre a Ligii A Prahova, CS Blejoi, a câștigat, matematic, al doilea titlu din mai diluata istorie a sa, impunându-se cu scorul de 4-1 (2-0) în dauna formației locale, CS, cea care ocupa înainte de joc ultimul loc de pe podium, după ce o învinsese și pe AFC Bănești, principala contracandidată a adversarei de duminică! Astfel, Blejoiul – care avea să fie „imitată”, seara, de CFR Cluj, care a terminat a doua oară consecutiv pe primul loc în Liga 1! – va avea timp mai mult de pregătire a viitorului baraj de accedere în Liga III-a, după cel fără noroc de anul trecut, contra grupării călărășene Venus Independența, ce… nu s-a mai înscris, apoi, în al treilea eșalon fotbalistic național!

La Cornu, acolo unde Mihai Dinu (foto jos, în stânga) – proaspăt promovat în Liga a II-a, ca antrenor secund la SCM Gloria Buzău! – a readus pe linia de plutire trupa locală, de data aceasta liderul a fost un adversar de nedepășit pentru gazde. Blejoienii au modificat tabela încă din minutul 2, atunci când golgheterul Cosmin Lambru a fructificat dibaci, printr-un șut la colțul lung, o pasă a căpitanului Irinel Dumitru, iar Dănuț Iancu, și el un atacant cu simțul porții, a distrus speranțele Cornului de a reveni în meci, înscriind în minutul 32 și stabilind scorul la pauză, după o execuție înșelătoare din afara careului mare

Destul de repede după reluare, în minutul 56, junele fundaș stânga mereu cu poftă de gol, Ștefan Ghinea, a făcut ca tabela să arate chiar un scor de forfait, 3-0, în urma unei acțiuni individuale apreciate. Tot el a stabilit, după o jumătate de oră, aproape în același fel, și scorul final, la 4-1. Dar numai după ce unul dintre cei mai buni fotbaliști din Liga A Prahova, internaționalul de amatori Cristian Gavrilă (65), transformase un penalti, acordat de arbitrul Mădălin Dicu (Valea Călugărească) – care a fost asistat de Diana Bianca Florea (Ploiești) și Bogdan Mociorniță (Băicoi) – pentru faultul în suprafața de pedeapsă a lui Vasile Preda asupra lui Andrei Băcioiu.

De-acum, repet, CS Blejoi se poate focusa intens pe abordarea barajului cu echipa campioană a județului Giurgiu, despre care se speculează, oricare ar fi, că nu este la atât de puternică precum a fost cea a Călărașiului, mai sus-menționată. Ar fi cazul astfel ca Blejoiul să se impună, pentru ca județul Prahova să mai aibă, în afara Petrolului, încă o echipă în campionatele aflate sub organizarea Federației Române de Fotbal. Și, poate, când gruparea „lupilor” va ajunge iar în primul eșalon, cea pregătită acum de Răzvan Vlad (foto jos, în derapta) și Emil Coșieru ar putea deveni… „satelitul” echipei fanion a Ploieștiului și a Prahovei! De notat că, în prezent, când mai sunt de disputat patru etape până la finalul sezonului, avansul lui Irinel Dumitru & Co., față de AFC Bănești, a doua clasată, este de 10 puncte, iar în runda următoare, a XXVII-a, liderul primește trei puncte la „masa verde”, ca urmare a retragerii formației CS Ceptura. Situație în care ecartul de 10 puncte rămâne, firesc, în picioare, unul, deci, de nerecuperat în ultimele trei etape de băneșteni.

Foto: Paul MÂINEA