Ca un meci amical! „Chintă” la Plopeni, într-un joc de Cupa României dominat da capo al fine de rezervele Petrolului ’52! Putea fi și 0-10 fără probleme!

Dragos Trestioreanu -

Ca un meci amical! „Chintă” la Plopeni, într-un joc de Cupa României dominat da capo al fine de rezervele Petrolului ’52! Putea fi și 0-10 fără probleme!

Așa cum se spunea că promisese, antrenorul principal al ACS Petrolul ’52, Nicolae Constantin, a apelat în partida decalată din Cupa României, desfășurată astfel astăzi, 1 septembrie 2021, pe arena Gheorghe Șilaev, împotriva gazdelor de la CSO Plopeni (Liga 3, Seria a V-a), la jucători cu mai puține minute sau deloc bifate în această ediție de campionat. A început astfel cu debutantul ca titular în poartă, într-un duel oficial, Andrei Jercălău, a continuat cu Alberto Olaru, Viorel Lică, Antoniu Manolache și Aris Oprea în defensivă, cu Silviu Pană și Marius Chindriș la închidere, și cu Mihai Constantinescu, Darius Buia și Simon Măzărache în spatele lui Constantin Stoica. În repriza secundă a mai apelat, imediat la reluare, la ultimul sosit, germanul de origine bosniacă Senad Jarovic, ]n locul lui Stoica, și pe parcurs la un alt vârf de atac, „under”-ul David Ilie. A fost suficient pentru o victorie clară, cu scorul de 5-0 (3-0), soarta partidei fiind decisă, de altfel, de partea ploieștenilor, încă din primele 20 de minute. Iar asta după reușitele lui Pană (4, din penalti, și 20) și Constantinescu (9). La ultimele două reușite a avut partea lui de vină și portarul Plopenilor, Octavian Stanciu, dar cu precădere la golul de 3-0.

În partea a doua, băieții lui Nae Constantin au slăbit „strocul”, însă le-a mai dat iar o „mână de ajutor” același Stanciu, care a trimis o minge direct la Pană (72), rămas singur în careul mare, după o fază fixă, acolo de unde nu putea rata hat-trick-ul! Al cincilea gol a fost bifat de un mereu ghinionist de când a venit la Ploiești, Măzărache (74), olteanul reușind să înscrie, și el, cu capul, dar cu largul concurs al nefericitului goal-keeper advers. A fost un meci (aproape) fără istoric, Jercălău având de lucru abia spre ultima parte a mitanului al doilea, atunci când a scos excelent de sub bară un șut al lui Andrei Paraschivoiu. A mai fost un balon deviat, la un corner, rezolvat simplu de către foarte tânărul apărător al buturilor „lupilor”, integralist astăzi. În rest, tentative timide de a i se da măcar ceva emoții lui Andrei. Sincer, dacă Măzărache ar fi reușit și ultima pasă/centrare la numeroasele curse pe stânga ale sale, în care a trecut precum TGV-ul pe lângă fostul coechipier Ștefan Niță, împrumutat la CSO Plopeni, nu s-ar fi mirat nimeni de vreun… 10-0 final! Nota bene, o ocazie de a marca la debutul oficial la Petrolul ’52 a avut și Senad Jarovic, un atacant înalt, destul de mobil și care își folosește piciorul stâng mai mult. Mai are însă de lucru până se va adapta și integra, pe cale de consecință. Altfel, nu ar fi exclus ca plopenarii să se fi menajat pentru derbiul prahovean de sâmbătă, 4 septembrie, ora 17.00, de la Blejoi, cu echipa locală CS, cea pe care a eliminat-o la scor, 4-1, în faza anterioară a competiției KO. Dar, chiar să fi fost… teama de revanșă și s-au ascuns astfel toate „secretele”? Învingătorii se vor deplasa miercurea viitoare la Brăila, pentru următorul duel din Cupa României, cu deja bine cunoscuta Dacia Unirea. Apoi, la câteva zile va veni rândul întâlnirii de la Slobozia, cu Unirea, în campionat. Meciuri la foc continuu pentru Țicu & Co, ce să mai!

Foto: Youtube FC Petrolul Official (FCP TV)