Cadavrul unui bărbat din Vălenii de Munte, găsit într-un batal din Rafinăria Vega. Dosar penal pentru ucidere din culpă

Daniel Dimache -

Cadavrul unui bărbat din Vălenii de Munte, găsit într-un batal din Rafinăria Vega. Dosar penal pentru ucidere din culpă

La data de 5 iunie a.c., în jurul orei 6.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați de către un angajat al unei societăți comerciale, cu privire la faptul că, într-un batal de reziduuri petroliere, din incinta unei rafinării din municipiu se află cadavrul unei persoane.

Deplasați la fața locului, polițiștii împreună cu pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova au extras cadavrul, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din orașul Vălenii de Munte.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova, în vederea efectuării necropsiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Pe surse, am aflat că rafinăria în cauză este Vega, aparținând grupului Rompetrol.

Despre pericolul reprezentat de batalele neecologizate din Rafinăria Vega, Gazeta de Prahova a mai publicat un material de presă, cu ani în urmă: ”Salba de lacuri” cu deșeuri petroliere din curtea Rafinăriei Vega (Rompetrol) se vede din spațiu – 25.01.2018