Cadoul lui Hamza Younes pentru sărbătoritul Cosmin Contra

Redactia -

Cadoul lui Hamza Younes pentru sărbătoritul Cosmin Contra

Ceață, la Ploiești, duminică, 15 decembrie 2013, de la prânz și până în ultimele 20 de minute ale meciului dintre Petrolul și Universitatea Cluj, ceață și în jocul „lupilor” până ce Hamza Younes (foto sus, păcălindu-l pe Octavian Abrudan; www.prosport.ro) a scos din „joben” o piruetă de mare jucător și a deschis scorul, la capătul unei centrări, dreapta-stânga, a lui Njongo Lebo Priso și o recentrare, cu capul, în spate, la 8 metri de buturi, a lui Filipe Teixeira. Trecuse de prima jumătate de oră a partidei și suporterii au uitat de… ceața de pe stadion, odată cu reușita „Regelui Golului”! De undeva dintr-o lojă, avându-i la dreapta pe numerele 1 și 2 din club, Daniel Capră și, respectiv, Marius Bucuroiu, și la stânga pe Gicu Grozav, Adrian Mutu (foto mijloc; www.prosport.ro) a văzut instataneu cum se sărbătorește un gol marcat pe arena Ilie Oană! Asta după ce a înțeles, încă dinainte de meci, cât de iubit este fostul său coechipier ;i viitor antrenor, Cosmin Contra (foto jos, dreapta; www.prosport.ro), sărbătoritul zilei cu prilejul împlinirii vârstei de 38 de ani, pe stadionul din oraș. Până la deschiderea scorului fusese reținută doar o fază de senzație a lui Juan Angel Albin (27), care a trimis ireal mingea printre Emil Ducu Ninu și Dan Bucșă, dându-i aproape cap în cap, a sprintat singur până în careul advers, dar a preferat un lob prea puțin înalt chiar și pentru Vladimir Niculescu, fostul junior al Petrolului, care a deschis ochii în fotbal în același spațiu, pe fosta arenă. Mai fusese, e drept, patru minute mai devreme, o mică posibilitate de gol, când Priso a trimis pe jos în „6 metri”, dar același Niculescu l-a devansat pe Albin, printr-o intervenție de portar de handbal, apoi declanșând blițurile fotoreporterilor la o robinsonadă, după o nouă centrare a camerunezului. Plecând cu 1-0 la cabine, pentru pauză, ploieștenii nu puteau fi chiar liniștiți, clujenii nearătându-se deloc vreo victimă sigură, deși l-au amenințat rar pe Peterson dos Santos Pecanha.

Adrian_Mutu_salutand_galeria_Petrolului_alaturi_de_Daniel_Capra_si_Marius_Bucuroiu_prosport.roSe spune că, în vestiar, Contra l-ar fi rugat pe Younes să mai marcheze o dată, pentru a securiza succesul, iar tunisianul i-ar fi răspuns: „Don’t worry, Mister, I’ll  score another one and it will dedicate for you!” („Nu vă faceți griji, Mister, voi înscrie încă unul și vi-l voi dedica!”). Folclor sau nu, cert a fost că, la șapte minute de la reluare, Younes a plonjat la colțul stâng al careului mic și a împins în poarta goală balonul venit dintr-o centrare-șutată, de pe dreapta, a lui Priso, omul cu assist-urile de duminică seară! La 2-0, aniversatul a început să-și menajeze vedetele, Teixeira, Albin și Pablo de Lucas fiind retrași de pe teren, făcându-le loc lui Sony Mustivar, Ferebory Dore și, respectiv, Damien Boudjemaa.Pe rând însă, Priso (59), Younes (83) și, mai ales, Dore (90+3) au trecut pe lângă majorarea scorului, una care ar fi fost absolut meritată, oaspeții având de, fapt, în afara unui șut frumos, de la 35 de metri, al ex-petrolistului Adrian Borza, care a trmis mingea peste buturi, o singură mare ocazie de a marca, atunci când cehul Emil Rilke (87) a irosit șansa reducerii scorului, scăpat singur cu Pecanha, dar brazilianul i-a respins, prin reflex, reluarea de la 17 metri, junele Andreiaș Calcan a luftat în dreptul punctului cu var, iar Bucșă a încheiat faza cu un șut cu pământul, reținut de îngerul păzitor al porții Petrolului. A rămas 2-0, diferență prea mică, repetăm, față de ceea ce s-a întâmplat pe teren. S-au bifat 37 de puncte, cu două mai multe decât Steaua, fosta ocupantă a locului secund, dar și cu trei meciuri mai puțin disputate, iar Younes a ajuns la cota 8 în ierarhia golgheterilor, deși a absentat de pe gazon de la meciul retur cu Swansea City și până de curând.

PETROLUL: Pecanha 7 – Alcenat 7, Geraldo (cpt) 7, Benga 7, Guilherme 7 – Hoban 6.5, Pablo de Lucas 6.5 (75 – Boudjemaa 6.5) – Priso 7, Albin 6.5 (64 – Dore 6), Teixeira 7 (60 – Mustivar 6.5) – Younes 8.5. Antrenor: Cosmin Contra.

UNIVERSITATEA: Vl. Niculescu 6.5 – Ciupe 5.5, Abrudan 5, Ninu 5.5, Mendy 5 – Bucșă (cpt) 5.5, Cristocea 5.5 (59 – A. Lungu 5.5) – Rilke 6, L. Kovacs 5.5 (19 – Calcan 5.5), Borza 6 (74 – O. Ursu 5) – Lemnaru 5. Antrenor: Mihai Teja.

Au arbitrat: Lucian Rusandu 6 (Sfântu Gheorghe) – Mircea Mihail Grigoriu 7 și Iulian Radu 7 (ambii din București).

Arbitru de rezervă: Eduard Ioniță (Constanța).

Observatori: Mircea Călin (București), pentru joc, și Dan Victor Berbecaru (Râmnicu Vâlcea), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: Priso (40), Mustivar (64), Rilke (84).

Tricourile_cu_care_a_intrat_Petrolul_pe_teren_la_meciul_cu_U_prosport.roPetroliștii au intrat pe teren cu tricouri albe (foto jos, dreapta; www.prosport.ro), având inscripționat mesajul: „LUPII NU-ȘI ABANDONEAZĂ PUIUL/CU TOȚII ALĂTURI DE VLAD!”, în campania de susținere materială a unui junior al clubului, Marian Vlad Radu, grav bolnav, care necesită un tratament medicamentos costisitor. Și galeria a afișat un banner de susținere a tânărului fotbalist, ultrașii de la peluza 1 dedicându-i un altul antrenorului principal al Petrolului, „LA MULȚI ANI, COSMINE/NE-AI DUS CĂTRE… BINE!”, Cosmin Contra primind înainte de primul fluier și cadourile fanilor, printre care un fular galben-albastru și un coș de flori galbene. A fost episodul de după momentul emoționant când întreg stadionul i-a cântat ca un cor imens: LA MULȚI ANI! Tehnicianul le-a mulțumit tuturor prin aplauze. Către finalul jocului, în peluza galeriei a apărut încă un banner sugestiv: „MULȚUMIM PENTRU DEVOTAMENTUL Cosmin_Contra_multumeste_spectatorilor_pentru_urari_prosport.roARĂTAT/ĂSTA-I PETROLUL ADEVĂRAT!”. Mereu la înălțime, ultrașii au anunțat asistența: „LA BĂTĂI, ABUZURI ȘI NEDREPTATE/ RĂSPUNDEM DOAR PRIN UNITATE!.

La meciul dintre Petrolul și Universitatea Cluj a mai asistat, nu numai antrenorul divizionarei secunde Unirea Slobozia, Adrian Mihalcea, fost coechipier cu Contra și Vlad Munteanu, actualul administrator al „șepcilor roșii”, la Dinamo, ci și ex-petrolistul Florent Sauvadet, invitat al lui Sony Mustivar, francezul urmând a rămâne în țară până la jumătatea săptămânii, pentru a trata transferul la o echipă din Liga 1, despre care se zvonește că ar fi… Astra Giurgiu, el nemaitrezind interesul găzarilor.

De notat că, în minutul 17, tânărul mijlocaș al Universității, Kovacs Lorant, s-a accidentat grav, la o ciocnire cu de Lucas, fiind înlocuit imediat și trimis la Spitalul Județean Ploiești pentru investigații de specialitate. El a revenit la stadion, într-o ambulanță Mediurg, după plecarea autocarului cu echipa sa, având o contuzie forte de maxilar drept și cheaguri de sânge în cavitatea bucală, cu deplasare a danturii. Acuzând dureri mari și abia mai vorbind, el a părăsit arena însoțit de către fostul responsabil al ticketing-ul de la SC FC Petrolul, Bogdan Ungureanu, revenit între timp în orașul de la malurile Someșului și inclus în staff-ul administrativ al lui „U”.