Cadouri, astăzi, pentru antrenorul portarilor – Cătălin Grigore! Petrolul se întoarce la locul unde a pierdut ultima oară în campionat

Redactia -

Cadouri, astăzi, pentru antrenorul portarilor – Cătălin Grigore! Petrolul se întoarce la locul unde a pierdut ultima oară în campionat

Astăzi, 6 octombrie 2013, în orașul în care SC FC Petrolul Ploiești a suferit ultimul eșec, pe data de 23 noimebrie 2012, din campionatul Ligii I, de atunci contabilizând 14 victorii și 12 remize, „lupii” au un motiv în plus, în afara obținerii revanșei în fața echipei Gaz Metan Mediaș, să obțină un scor favorabil, antrenorul de portari, Cătălin Grigore (foto jos; www.fcpetrolul.ro), împlinind vârsta de 36 de ani. La fel ca și ultimii aniversați din tabăra găzarilor, Grigore a primit un tort, dar și o păpușă uriașă, precum și cadoul de la dealerul firmei de echipament sportiv Puma și urările tuturor membrilor delegației deplasate în Ardeal. La fața locului, tehnicianul principal Cosmin Contra (foto sus; www.fcpetrolul.ro) va alege primul „11”, dintr-un lot din care lipsesc Laurențiu Marinescu, Manasse Ruben Enza-Yamissi, Hamza Younes și, din nou, Vlăduț Morar, cel care a acuzat iar dureri la un picior. Însă, Contra are soluții, astfel încât să le opună gazdelor o trupă capabilă de un succes sau, măcar, să nu piardă încă o dată.

Înainte de plecarea spre Mediaș, într-o conferință de presă susținută în sala special amenajată de la arena Ilie Oană, șeful staff-ului tehnic al „galben-albaștrilor” a declarat că „nu este o tensiune suplimentară pentru noi, dar putem vorbi despre o revanşă pe care trebuie să o luăm, pentru că vom juca la echipa ce ne-a bătut ultima dată în campionat şi care, în etapa a XXXIV-a a sezonului trecut, ne-a mai încurcat și acasă, împiedicându-ne să terminăm pe locul doi, în Liga I. Din acest punct de vedere,  mi-aş dori foarte tare să câştigăm la Mediaş. Va fi un meci dificil, pentru că întâlnim o formaţie care, de şase etape, nu pierde în campionat şi, săptămâna trecută, a câştigat pe terenul celor de la Pandurii. Echipa Gaz Metan este una foarte bine aşezată în teren, masivă în linia defensivă, are în componenţă jucători cu mare experienţă, care îşi fac foarte bine treaba de la mijloc în sus. Sunt foarte periculoşi şi la fazele fixe, putând pune astfel probleme oricui. Dar suntem conştienţi de așa ceva şi mergem să ne continuăm seria bună a rezultatelor. Mi-aş dori să câştigăm, pentru că, din punctul meu Catalin_Grigore_sarbatoerit_de_ziua_lui_fcpetrolul.rode vedere, am avut prea multe rezultate de egalitate, de când sunt eu antrenor la Petrolul, dar nu numai. Nu mă interesează foarte mult statisticile, mi-ar plăcea să avem o serie cât mai lungă de victorii şi, poate, chiar ar fi fost mai bine să pierdem unele meciuri, dar să avem mai multe succese, decât remize. Victoria ne-ar prinde foarte bine şi pentru că, după acest joc, vom avea două săptămâni de pauză, în care putem să avansăm în privinţa recuperării jucătorilor accidentaţi şi să punem la punct unele lucruri pe care le-am văzut în anumite partide. Vineri, pe 11 octombrie, vom evolua la Madrid, cu Getafe, fiind vorba despre o partidă de care aveam nevoie, deoarece vom întâlni o echipă din Primera Division şi astfel putem să ne continuăm seria confruntărilor cu formaţii valoroase. Altfel, sunt foarte supărat pentru că Vlad (n.r. – Morar) chiar are ghinion. Are o lovitură lângă fisura de metatarsian suferită anul trecut. A făcut o radiografie şi sperăm să nu fie acum o altă fisură, iar în câteva zile să revină la antrenamente. Nu am motive să schimb foarte mult echipa faţă de meciul cu CFR Cluj. A funcţionat bine atunci şi am un singur semn de întrebare. Să vedem dacă voi fi inspirat sau nu””.

Meciul dintre Gaz Metan Mediaș și SC FC Petrolul Ploiești va debuta, astăzi, la ora 19.30, și va fi preluat în direct pe primul canal al postului de televiziune DigiSport. De la 18.00, același post va transmite, tot live, pe al doilea canal al său, întâlnirea din prima etapă a campionatului Ligii Național de Baschet Masculin, dintre echipa locală purtând același nume cu cea de fotbal și o alta din Ploiești, campioana en-titre, CSU Asesoft, dispută ce va fi găzduită de sala de sport din Mediaș. Conducerea confruntării din sportul rege a fost încredințată unui trio avându-l la centru pe arbitrul ultimei finale a Cupei României-Timișoreana, dintre Petrolul și CFR Cluj, băimăreanul Cristian Pavel Balaj, care va fi asistat la cele două linii de Nagy Miklos Istvan, din Cluj, și Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava), avându-l ca rezervă pe Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare). Ca observator pentru joc, din partea Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost delegat Rodion Cămătaru, din Craiova, iar Comisia Centrală de Arbitri l-a trimis să monitorizeze brigada pe clujeanul Patrițiu Abrudan. Foarte interesant este că, deși cele două combatante sunt la distanță în ierahia la zi și nu sunt nici recunoscute ca făcând probleme la meciurile lor, LPF a desemnat și un supervizior – în persoana unui fost șef al jandarmeriei române, bucureșteanul Olimpiodor Antonescu. De altfel, și arbitrii care vor oficia la acest joc sunt cu toții purtători de ecuson FIFA.