Câţi tineri au absolvit şcolile MAI de la Câmpina şi Boldeşti

Redactia -

Câţi tineri au absolvit şcolile MAI de la Câmpina şi Boldeşti

Aproape 300 de tineri au absolvit astăzi cursurile școlilor de agenți și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne. Proaspeții absolvenți ai promoției 2014 au fost avansați în gradul profesional sau militar, urmând să își înceapă activitatea la unitățile de poliție, jandarmerie, poliție de frontieră și pompieri, în care au fost repartizați.

La 1 iulie, 285 de tineri au absolvit școlile de învățământ postliceal pentru agenți și subofițeri ai Ministerului Afacerilor Interne, specialitățile Poliție, Jandarmerie, Pompieri și Poliție de Frontieră. Astfel, au absolvit cursurile Școlii de Agenți de Poliție ‘Vasile Lascăr’ Câmpina 43 agenți de poliție, iar pe cele ale Școlii de agenți de poliție ‘Septimiu Mureșan’ Cluj-Napoca, 44 agenți de poliție. Totodată, 49 de agenți de poliție de frontieră au absolvit cursurile şcolii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ‘Avram Iancu’ Oradea. De asemenea, la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ‘Grigore Alexandru Ghica’ Drăgășani au încheiat această etapă a formării profesionale 49 de subofițeri jandarmi, iar alți 50 de subofițeri la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni.

Tot în acest an, 50 de subofițeri pompieri au fost instruiți în Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ‘Pavel Zăgănescu’ — Boldești.