Calcule mult mai simple la handbal masculin decât la fotbal. CSM, la doar un punct de baraj

Dragos Trestioreanu -

Calcule mult mai simple la handbal masculin decât la fotbal. CSM, la doar un punct de baraj

Cu o etapă înainte de finalul play-out-ului Ligii Naționale de handbal masculin, calculele de clasare pe un loc de baraj ale echipei CSM Ploiești sunt mult mai simple decât cele, să zicem, ale formației fanion de fotbal a Ploieștiului și a Prahovei, Petrolul, care va depinde și de jocul rezultatelor.

Răzvan Szopka și coechipierii săi au șansa doar a unui singur punct la finele meciului de la Baia Mare, cu Minaur, de sâmbătă, 21 mai 2016, 17.00 – toate partidele zilei din play-out urmând a avea loc la aceeași oră -, pentru a ajunge la baraj. În eventualitatea în care contracandidata la ultimul loc de baraj, CSM Focșani, s-ar impune pe terenul liderului ierarhiei acestei faze a întrecerilor, Energia Târgu Jiu, ploieștenilor le-ar fi suficient, repet, un singur punct. Deci, un rezultat de egalitate pe terenul – culmea! – campioanei din sezonul trecut. Dacă așa va fi, atunci CSM și HC Vaslui vor merge împreună la barajul de promovare-retrogradare.

Potrivit www.csmploiesti.ro, mai există o variantă care ține însă mai degrabă de o… utopie: un succes al CSM-ului la Baia Mare, coroborat cu eșecul echipei HC Vaslui la Galați, în fața trupei de la HC Danubius. Situație în care, rezultatul de la Târgu Jiu nici nu ar mai conta, iar cel din urbea de la malul Dunării ar conduce la salvarea definitivă a jucătorilor lui Dragoș Dobrescu și Ion Nicolae. Numai că, Danubius are doar un singur punct în clasament, fiind mai curând o grupare cu statut… amator. Totuși, în meciul de acasă cu Focșaniul, din etapa trecută, gălățenii au condus la trei puncte diferență cu șapte minute înainte de final, cedând însă la limită, după ce-au încasat patru goluri consecutive. Cum Vasluiul este superioară valoric formației CSM Focșani, șansele unui rezultat favorabil al celor de la Danubius sunt infime, important fiind să se ia punctul necesar pentru baraj de la Baia Mare, trupa locală stând mai slab atât financiar, cât și numeric. De subliniat totuși că nici gorjenii nu mai sunt ce-au fost, și la acest club lipsa de bani atârnând greu pe grumazul handbaliștilor de la Energia, în disputa cu Focșaniul.

Ploieștenii au plecat deja spre reședința de județ a Maramureșului cu un lot format din cei 14 handbaliști care au abordat ultimele partide din play-out – portarii Szopka, Antonaru și Rotaru, plus Turcu, Botezatu, Dediu, Alexandru Farcaș, Capotă, Stăncioiu, Mihoci, Zamfir, Hoinaru, Hodorogea și Tărâță -, absenți fiind în continuare nerefăcuții din punct de vedere medical Răzvan Farcaș și Bogdan Năstase. Se speră într-un rezultat bun, care să asigure rămânerea CSM-ului, după baraj, tot în primul eșalon.

Foto: www.csmploiesti.ro