Campania de informare „PNDR vine în satul tău”

Redactia -

Campania de informare „PNDR vine în satul tău”

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), cu sprijinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) şi al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), organizează în data de 7 iunie 2013, la Câmpina, judeţul Prahova, Conferinţa de prezentare a campaniei „Caravana Fondurilor Europene pentru Satul Românesc”, desfăşurată sub sloganul „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU”.Evenimentul, sprijinit de Primăria municipiului Câmpina, se desfăşoară la Casa Tineretului, începând cu ora 10:30.Alături de Ministrul Agriculturii, domnul Daniel CONSTANTIN și de Secretarul de Stat al MADR, domnul Achim IRIMESCU, conferința va fi susținută de către Directorul General al APDRP, domnul George TURTOI și domnul Dorel BENU – Director General al APIA. 

La eveniment vor mai participa domnul Alexandru VANE, Directorul OJPDRP Prahova, domnul Marius SERSEA, Prefectul judeţului Prahova şi domnul Constantin REBEGA, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova.Conferința de la Câmpina din cadrul campaniei APDRP – Caravana „PNDR vine în satul tău!” – va promova noile activități de informare și educare, destinate publicului țintă al PNDR, către partenerii de la toate nivelurile decizionale, precum și către publicul larg. 

Prin conferința județeană și prin prezentarea acesteia în contextul mai larg al problematicii dezvoltării la nivel rural se va urmări sensibilizarea factorilor interesați și invitarea acestora către parteneriate sustenabile, care să aducă soluții de dezvoltare pe termen lung.

De asemenea, acest eveniment va prilejui prezentarea proiectelor de succes finanțate prin APDRP.

„Ca la fiecare eveniment din cadrul campaniei, îi aducem împreună pe cei care au un rol important în dezvoltarea rurală şi implicit în atragerea fondurilor europene pentru agricultură. Beneficiarii PNDR trebuie să fie în permanentă legătură cu autorităţile – nu doar cu reprezentanţii APDRP de la nivel central sau local – şi cu toate autoritățile publice cu atribuţii în dezvoltarea locală. Fondurile europene alocate prin PNDR nu dezvoltă o zonă sau un domeniu, rupte de contextul local, ci dimpotrivă, ajută, completează sau inovează acolo unde este nevoie. Succesul în implementare depinde şi de modul realist în care sunt identificate şi formulate nevoile de investiţie, iar dezvoltarea sănătoasă, durabilă, trebuie privită strategic. Pentru asta, avem nevoie de implicarea tuturor.” a declarat George TURTOI, Directorul General al APDRP.Pentru a susţine, la nivel comunicaţional, această campanie a fost creată pagina de internet www.caravanapndr.ro, unde se regăsesc traseul şi datele privind prezenţa caravanelor PNDR în ţară. Sunt programate deplasări săptămânale ale rulotelor expoziţionale în peste 3.200 de locaţii în care reprezentanţii APDRP și Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură vor ajunge în perioada celor 10 luni de campanie.„PNDR VINE ÎN SATUL TĂU” este cea mai amplă campanie de informare desfăşurată de APDRP, în cadrul căreia se va discuta cu peste 200.000 de fermieri şi factori de decizie locali.