Campania ECOTIC „Orașe Curate” își continuă traseul din 2018 la Ploiești și Slănic

Redactia -

Campania ECOTIC „Orașe Curate” își continuă traseul din 2018 la Ploiești și Slănic

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, își continuă traseul în 2018. După 29 de campanii care au informat aproximativ 300.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) în 2017, în perioada 16-20 aprilie 2018,  campania „Orașe Curate are loc în Ploiești și Slănic Prahova.  

 

După cum se știe, România are obligația de a atinge o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). În acest context, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației în vederea predării DEEE la punctele de colectare specializate.

 

„Orașe Curate este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC informează locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE și pune la dispoziție puncte de colectare unde aceste deșeuri pot fi aduse și predate spre reciclare.

 

În 2018, campania continua în Ploiești și Slănic Prahova, cu sprijinul Ministerului Mediului, Primăriei Ploiești, Primăriei Slănic și Agenției pentru Protecția Mediului Prahova. Între 16-20 aprilie 2018, locuitorii din Ploiești și Slănic sunt încurajați să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

 

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor din cele două localități care va preda un deșeu de minim 5kg cumulate la punctele de colectare desemnate, va primi un premiu instant. Punctele de colectare sunt amplasate după cum urmează:

Ploiești:

Puncte temporare: Complex Nord și în fața Halelor Centrale
Punct fix: Str. Ștrandului (depozitul si coloana auto)

Slănic:

Punct temporar: Parcare Parc Central

 

Programul de colectare este de luni până vineri, între orele 9:00 – 16:00.

 

Pentru ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase, se poate suna la numărul de telefon 0244.546.627. O echipă se va deplasa şi va ridica DEEE de la domiciliu.