Campania OMNIASIG pentru OMU la final: 90 de voluntari au făcut un munte mai sigur pentru 1 milion de turiști

Redactia -

Campania OMNIASIG pentru OMU la final: 90 de voluntari au făcut un munte mai sigur pentru 1 milion de turiști

17 kilometri de traseu asigurat, 90 de voluntari și peste 200 de ore de muncă sunt cifrele de bilanț ale campaniei OMNIASIG pentru OMU, prin care compania, alături de Salvamont Râșnov și Asociația Turistică pentru Natură Oxigen, a asigurat trasee turistice care duc spre Vârful Omu, cel mai înalt punct locuit permanent din România.

Proiectul de asigurare a traseului spre Vârful Omu s-a desfășurat pe parcursul a trei luni, fiind implementat în patru etape principale, la finalul cărora traseele Bușteni – Pichetul Roșu – Mălăiești și Gura Diham – Poiana Izvoarelor au devenit mai sigure pentru montaniarzi. Proiectul este menit să crească gradul de siguranță pentru cei care doresc să urce pe traseul care pornește din zona Bușteni și Gura Diham și duce spre Vârful Omu, iar pentru OMNIASIG, acesta este modul prin care compania duce misiunea sa mai departe de sfera produselor de asigurare și acționează concret pentru diminuarea riscului de accidente pe cel mai cunoscut obiectiv montan din țară.

OMNIASIG pentru OMU a debutat în luna iulie, prin refacerea marcajelor pe segmentul de traseu Bușteni – Pichetul Roșu. La această primă acțiune au participat 30 de voluntari, angajați ai OMNIASIG Vienna Insurance Group, care au îndepărtat arborii căzuți, au revopsit marcajele și au înlocuit săgețile indicatoare deteriorate.

Cea de-a doua etapă a proiectului a fost implementată la începutul lunii august, iar 10 voluntari din partea Asociației pentru Natură Oxigen au montat 150 de metri de lanțuri în locul elementelor de asigurare vechi deteriorate, podețe de lemn, scări noi și panouri direcționale și de informare pe porțiunea Pichetul Roșu – Cabana Mălăiești. Odată cu aceste măsuri esențiale de securizare a traseului a fost construit și un spațiu de odihnă la Pichetul Roșu, unde turiștii se vor putea odihni înainte de a parcurge restul drumului spre Vârful Omu.

La finalul lunii august, 25 de voluntari au continuat acțiunile de asigurare prin refacerea marcajelor pe porțiunea de traseu Gura Diham – Poiana Izvoarelor.

OMNIASIG pentru OMU s-a încheiat pe 13 septembrie prin cea de-a patra acțiune dedicată, în care peste 20 de voluntari, printre care și Mihai Tecău, Președinte al Directoratului, alături de alți trei membri ai directoratului companiei, au instalat un spațiu de odihnă și au montat un panou informativ chiar la Vârful Omu (2.507 m). Spațiul de odihnă pentru turiștii care străbat traseele masivului muntos cuprinde și o carte de impresii în care iubitorii muntelui își pot scrie gândurile inspirate de călătoria montană.

OMNIASIG pentru OMU în cifre

Acest proiect a necesitat 200 de ore de muncă de prospecție, măsurare, verificare și implementare din partea a 90 de voluntari iubitori de munte, care sub coordonarea Salvamont Râșnov și a Asociației Turistice pentru Natură Oxigen, au reabilitat 17 kilometri de traseu montan. La final au fost montate 11 plăcuțe direcționale, cinci panouri informative, 150 de metri de lanț pe porțiunile de traseu cu risc ridicat, două podețe și două scări, precum și două spații de odihnă. În total, pentru realizarea acestor elemente care fac mai sigure activitățile recreative montane, au fost necesare 300 de kg de metal, iar pentru marcarea traseelor au fost folosite 40 de kg de vopsea.