Campanie de ajutorare a poporului turc, lansată la Filipeștii de Pădure

Daniel Dimache -

Campanie de ajutorare a poporului turc, lansată la Filipeștii de Pădure

Așa cum și-a făcut o tradiție, comunitatea din localitatea Filipeștii de Pădure participă la acțiuni de ajutorare ori de câte ori o năpastă/ calamitate/ război afectează oameni atât din țara noastră, dar și din vecinătatea României, așa cum a fost sprijin acordat cetățenilor din Republica Moldova sau Ucraina.

De data aceasta, comunitatea din Filipeștii de Pădure inițiază o campanie de ajutorare pentru poporul turc greu încercat de cutremurul devastator care a distrus o regiune a acestei țări.

Primăria lansează chemarea la solidaritate cu poporul turc, campania de strângere a ajutoarelor începând chiar de astăzi:

”Ne rugăm pentru Turcia!
În aceste momente de grea încercare, comunitatea din Filipeștii de Pădure transmite poporului turc întreaga sa compasiune și solidaritatea credincioșilor musulmani din România, care își îndreaptă ruga lor către Ceruri pentru cei decedați, pentru cei răniți și pentru familiile aflate în suferință. Acum e momentul să fim uniți, acum e momentul să întindem o mână de ajutor celor aflați în suferință.
În urma marelui dezastru din Turcia, în semn de solidaritate cu poporul turc, răspund apelului umanitar alături de comunitatea turcă din localitatea noastră, și fac un apel către locuitorii comunei noastre și nu numai, pentru acordarea unui sprijin umanitar constând în alimente neperisabile, perne, pilote, pături, prosoape, pamperși, lenjerii de pat, aparate de încălzire și donații, orice ar putea fi de ajutor acestor oameni în urma acestei tragedii. Avem nevoie de ajutorul tuturor, de la mic la mare, tocmai de aceea mobilizarea este foarte importantă! Alături de comunitatea turcă de pe raza localității noastre și cu ajutorul dumneavoastră vom încerca să aducem o mică alinare celor ce au atâta nevoie!
Alimentele, produsele de igienă, cele utile în această situație vor fi colectate și transportate cu ajutorul comunității turcești și cu ajutorul Primăriei Filipeștii de Pădure la Ambasada Turciei din România.
Campania de colectare va începe de astăzi;
08.02.2023 la Sala de Consiliu a localității noastre.”