Campanie cu premii, de colectare a aparatelor electrice vechi, la Ploieşti

Redactia -

Campanie cu premii, de colectare a aparatelor electrice vechi, la Ploieşti

Cetăţenii Municipiului Ploieşti vor găsi răspunsul la această întrebare vineri şi sâmbătă, 12-13 iulie 2013, când echipa Asociației Române pentru Reciclare RoRec organizează o acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) în parteneriat cu autorităţile locale.

 

Vineri, 12 iulie 2013, vor fi deschise 14 puncte provizorii de colectare în Municipiul Ploieşti. Acestea vor fi amplasate în umătoarele zone:

 

 1. 1.Zona Hale – în fața Halelor
 2. 2.Bariera București – în față la
 3. 3.Zona Muzicanți – la piață                                          
 4. 4.Zona Mihai Bravu – la piață                                      
 5. 5.Zona Cioceanu – în stația de
 6. 6.Zona Lămâița – în stația de
 7. 7.Zona Podul Inalt – la Complex
 8. 8.Zona Malu Roșu – în stația de autobuz din fața
 9. 9.Păltiniș – în stația de
 10. 10.Zona Nord – în fața Complexului
 11. 11.Zona Cameliei – în parcarea auto de la
 12. 12.Zona Spitalul Județean – la Piața
 13. 13.Zona Cina – în stația de
 14. 14.Republicii – în față la Mega                                                                                               

Programul de funcţionare al punctelor de colectare unde ploieştenii pot aduce deşeuri electrice este de la 9.00 la 17.00 atât vineri 12 iulie, cât şi sâmbătă, 13 iulie.

 

Pentru deșeurile grele sau voluminoase de echipamente electrice și electronice cetăţenii beneficiază de preluarea gratuită de la domiciliu. Pentru programarea comenzilor de preluare de la domiciliu, cetățenii au la dispoziţie numerele de telefon 0751 302 115 şi 0722 249 879, care vor funcţiona între 10-13 iulie, în intervalul orar 10.00-16.00. De asemenea, Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec oferă cetăţenilor posibilitatea şi de a suna gratuit, din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, la numărul 0800 444 800, unde un operator va prelua comanda pentru ridicarea de la domiciliu a deşeurilor EEE. Acest număr este disponibil 7 zile din 7, între orele 9.00-17.00.

 

Locuitorii din Ploieşti care vor participa la acțiunea de colectare vor fi înscriși la o tombolă cu premii oferite de Philips, Skill, Indesit şi Candy. Deponenţii vor avea şansa să câştige unul dintre următoarele premii: 5 maşini de călcat şi 5 cafetiere de la Philips, 5 maşini de găurit marca Skill, 4 frigidere şi 5 cuptoare cu microunde de la Candy şi o hotă marca Indesit. Tragerea la sorţi pentru aceste premii va avea loc pe 15 iulie, ora 10.00, în interiorul Galeriilor Comerciale.

 

“Revenim în Municipiul Ploieşti pentru o nouă acţiune de colectare DEEE, dar vrem ca cetăţenii să ştie că numărul 0800 444 800, apelabil gratuit, zilnic, este creat tocmai pentru ca cei ce deţin deşeuri electrice grele să nu aştepte această acţiune de colectare, ci să se poată debarasa de ele printr-un simplu apel telefonic şi o echipă a Asociaţiei RoRec va veni să le preia de la domiciliu, gratuit!”, a declarat Andreea Dumitru, manager regional al Asociaţiei RoRec.

 

Detaliile despre programul campaniei de mediu “Locul deşeurilor nu e în casă. Trimite-le la plimbare!” şi regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro. Totodată, ne găsiţi şi pe facebook.com/AsociatiaRoRec pentru mai multe informaţii despre campanii, despre colectarea DEEE şi despre un mediu curat.