Campanie de colectare a aparatelor electrice vechi cu premii, la Sinaia

Redactia -

Campanie de colectare a aparatelor electrice vechi cu premii, la Sinaia

Locuitorii din Sinaia se pot debarasa simplu și rapid pe 30 şi 31 august 2013 de deşeurile electrice şi electronice (DEEE), fără niciun cost. Asociația Română pentru Reciclare RoRec și autoritățile locale desfăşoară o nouă acţiune de colectare.

La intrarea în parcul Dimitrie Ghica va fi amenajat un punct provizoriu de colectare pentru zilele de vineri şi sâmbătă, când va circula şi o maşină de colectare prin localitate. Cetățenii au la dispoziție și un număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă: 0800 444 800. Cei care doresc să se debaraseze de aparate electrice mari sau grele pot suna la acest număr gratuit 7 zile din 7, între orele 9.00-17.00 pentru a programa ridicarea respectivelor deșeuri de la domiciliu sau sediu de firmă. Alte numere la care poate fi solicitat acest serviciu sau la care se pot cere mai multe informaţii despre colectarea DEEE sunt 0751 302 116 sau 0722 274 729, apelabile cu tarif normal, de joi până sâmbătă, între orele 8.00-17.00.

“Acțiunile de colectare a DEEE pe care le organizăm regulat în judeţ, în cadrul campaniei naţionale «Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!», au stimulat deja comportamentul civilizat și responsabil al oamenilor față de colectarea DEEE. Revenim în Sinaia pentru a-i ajuta pe cetăţeni să scape corect de deşeurile electrice.”, a declarat Andreea Dumitru, manager regional al Asociaţiei RoRec.

Ca alternativă pentru cei ce nu vor să aştepte aceste acţiuni de colectare periodice şi au deşeuri electrice de care vor să se debaraseze conform legii, există centrul permanent de colectare DEEE, un proiect al Asociaţiei RoRec în colaborare cu Primăria Sinaia. Acesta se află pe Calea Braşovului nr.2.

 

Cei care vor alege să se debaraseze de echipamentele electrice vechi sau uzate în cadrul acestei acţiuni de colectare din Sinaia, vor avea şansa să câştige, prin tragere la sorţi, unul dintre următoarele premii puse în joc de membrii Asociaţiei RoRec, Candy şi Tristar: 2 cafetiere, 2 mixere, 2 maşini de călcat şi un cuptor cu microunde digital. Tragerea la sorţi a câştigătorilor acestei tombole va avea loc pe 2 septembrie, ora 11.00, la centrul de colectare Sinaia.