Campanie de testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin pentru femeile din comuna Râfov

Daniel Dimache -

Campanie de testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin pentru femeile din comuna Râfov

Primăria comunei Râfov a inițiat o campanie de testare gratuită a doamnelor și domnișoarelor din comună care doresc să beneficieze de această investigație importantă. Persoanele care vor să participe la campania gratuită de testare împotriva cancerului de col uterin, derulată în comuna Râfov, se pot înscrie la sediul Primăriei, până pe 26 ianuarie, pentru a participa la programul complex, de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament al cancerului de col uterin. Campania este dedicată populației feminine cu vârsta cuprinsă între 25 și 64 de ani. .
Acest program susține tot în mod gratuit și alte tipuri de analize și tratament, în situația în care se constată anumite afecțiuni.
Proiectul se desfășoară prin intermediul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman.
În cadrul acestui proiect, femeile vor beneficia de testare gratuită Babeș-Papanicolau și HPV, cu ajutorul unor medici specialiști de la Maternitatea Polizu din București.
Testarea gratuită se va efectua prin caravana mobilă instalată în fața Primăriei Râfov în ziua de 26 ianuarie, între orele 09.30 și 17.30.
Inițiativa vine pe fondul unor statistici alarmante în ceea ce privește situația cancerului de col uterin în România.