CÂMPINA. 2.000 de lei amendă pentru cei care nu curăţă zăpada din faţa casei

Redactia -

CÂMPINA. 2.000 de lei amendă pentru cei care nu curăţă zăpada din faţa casei

În municipiul Câmpina serviciul de deszăpezire (curăţare şi transport zăpada de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ ) se realizează de către operatorul de salubritate SC FLORICON SALUB SRL.

Conform contractului, ordinea de priorităţi, în care acţioneză utilajele de intervenţie, este următoarea:

  1. 1.poduri şi pasaj – prioritatea 0
  2. 2.intrări în oraş, intersecţii principale, zona centrală cu străzile adiacente, arterele principale – prioritatea 1;
  3. 3.celelalte străzi – prioritatea 2.

De asemenea, reamintim cetăţenilor şi agenţilor economici că prin H.C.L. nr.159/2012 le revin obligaţii privind îndepărtarea gheţii şi a zăpezii de pe trotuarele adiacente, în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea.

Zăpada va afi adunată astfel încât să nu stânjenească circulaţia pietonală, traficul sau parcarea autovehiculelor. Neefectuarea, de către persoanele fizice şi juridice, a operaţiunilor de înlăturare a zăpezii, gheţii sau poleiului, de pe porţiunile de trotuar din dreptul locuinţelor proprii sau sediilor, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 400-2.000 lei. De asemenea, împiedicarea operatorului de a efectua operaţiunile de deszăpezire prin blocarea străzilor sau trotuarelor, cu autovehicule parcate în locuri nepermise, va fi sancţionată cu amenzi între 300-1.000 lei.