Câmpina a redevenit liderul Ligii A şi îşi începe marşul spre barajul de promovare

Redactia -

Prima etapă a returului campioanatului Ligii A Prahova, la fotbal, a început conform programului stabilit iniţial de AJF-ul local, delegaţii echipelor votând pentru disputarea meciurilor în week-end, doar o singură confruntare, cea de la Buşteni, urmând a fi mutată la o altă dată, din cauza impracticabilităţii suprafeţei de joc din staţiunea montană. Runda cu numărul 18 a avut parte de schimbarea liderului, campioana de toamnă – Unirea Urlaţi – ieşind mult slăbită în iarnă, după „evadarea” sponsorului Ion Mihai şi a jucătorilor aflaţi în sfera de influenţă a acestuia. Un obişnuit al mutărilor de colo-colo, patronul unei firme de pază şi protecţie şi băieţii lui au trecut la Voinţa Ciorani, părând să accepte chiar un retur în Liga B Prahova. Însă, cum omului tot îi plac mutările dese, de ultim moment s-a preluat locul… Astrei II Ploieşti din Liga A, Cioraniul începând deja să joace sub titulatura satelitului prim-divizionarei Astra Giurgiu. Ca la noi, la nimenea!

CSM Câmpina, antrenată acum de Bogdan Onuţ, plecat în pauza competiţională de la CS Blejoi, a câştigat la Măneciu, în faţa unei formaţii care nu mai este nuca tare de alttădată, devenind mai degrabă un „stand de probe” pentru tineri fotbalişti brazilieni cu statut de amator. Redebutul campionatului a avut parte şi de o surpriză, codaşa Voinţa Vadu Părului făcând remiză albă pe terenul mai bine clasatei AS Ploieşti. Poate cel mai frumos meci al etapei a fostr cel de la Blejoi (Foto: Paul Mâinea), noua echipă locală, CS,  care s-a afişat într-un frumos echipament roş-negru, marca Legea, fiind mult schimbată în bine şi câştigând la scor „derbiul” comunelor vecine, contra Păuleştiului. S-a lăsat însă cu unele contestaţii, gazdele împiedicând folosirea fostului echipier, Constantin Loga, de către oaspeţi, potrivit unei clauze impuse la momentul transferului făcut cu titlu gratuit, vizitatorii cochetei arene locale ripostând – fără a explica însă motivul până la începutul partidei, aşa cum prevede regulamentul – cu privire la dreptul de joc al unor componenţi ai trupei pregătite de Dragoş Mihalache: Valentin Răchită, George Stârpici şi Marian Ghiţă. Ciudat, la pauză, delegatul formaţiei CS Păuleşti, Daniel Iancu, ne-a declarat că, dacă echipa lui va învinge, va retrage contestaţiile, pe motiv că nu vrea să le facă… rău celor de la Blejoi. Cum nu s-a întâpmlat aşa, la final, oficialul a menţinut dooar contestaţia vizavi de folosirea lui Stârpici, anunţând, abia atunci, şi motivul: ar fi jucat, în tur, la două grupări din Liga B Prahova, din serii diferite, AS Podenii Noi („NORD”) şi CIS Construct Tăriceni („VEST”), şi nu o mai putea face, în retur, la o a treia echipă, regulamentul permiţând legiitimarea, dar nu şi dreptul de joc. Miercuri, 6 martie 2013, ora 14.00, la sediul AJFR Prahova, urmează a se judeca speţa. Asta dacă va mai fi cazul, contestaţia nefiind făcută corect.

Iată care au fost rezultatele etapei a XVIII-a: Chimia Brazi – Petrolistul Boldeşti 1-1 (1-0); Avântul Măneciu – CSM Câmpina 1-2 (1-2); CS Blejoi – CS Păuleşti  4-1 (2-1); AFC Băneşti-Urleta – CSO Plopeni 1-0 (0-0); Unirea Urlaţi – AFC Brebu 1-2 (0-1); AS Ploieşti – Voinţa Vadu Părului 0-0; CS Ceptura – Progresul Drăgăneşti 3-4 (0-1); Astra II Ploieşti – Brădetul Ştefeşti 5-0 (1-0). Pe primul loc se află acum echipa finanţată de către Adrian Nistoroiu şi Virgil Guran, CSM Câmpina, cu 48 de puncte, devenită – repetăm – principala favorită la câştigarea campionatului Ligii A Prahova, podiumul fiind completat de Unirea Urlaţi (45) şi Petrolistul Boldeşti (39).