Câmpina. Trei persoane reţinute într-un dosar de braconaj cinegetic și uz de armă fără drept

Redactia -

Câmpina. Trei persoane reţinute într-un dosar de braconaj cinegetic și uz de armă fără drept

La data de 11 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară, într-o cauză penală, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic și uz de armă fără drept.

Cinci persoane au fost conduse la sediul unității de poliție.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada noiembrie-decembrie 2023, persoanele bănuite ar fi împușcat, fără a deține autorizație de vânătoare, mai multe exemplare de vânătoare.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate în vederea expertizării, exemplare de vânat despre care există suspiciunea că ar proveni din braconaj cinegetic.

De asemenea, au fost ridicate armele de vânătoare și cartușele aferente acestora.

În baza probatoriului administrat față de trei bărbați de 41, 45 și 67 de ani, bănuiți de comiterea faptelor, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase dar și al Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiești.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea procurorului de pe lângă Judecătoria Câmpina, într-un dosar întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic și uz de armă fără drept.