Campioana de toamnă a județului Prahova și-a reluat pregătirile pe ger și ninsoare, la… lumina reflectoarelor! S-a întors, la CS Blejoi, Bojoagă

Dragos Trestioreanu -

Campioana de toamnă a județului Prahova și-a reluat pregătirile pe ger și ninsoare, la… lumina reflectoarelor! S-a întors, la CS Blejoi, Bojoagă

A revenit la antrenamente de marți, 16 ianuarie 2018, de la ora 17.30, și liderul ierarhiei Ligii A Prahova, la jumătatea întrecerilor, CS Blejoi. În pofida vremii de afară, cu ninsoare și ger, gradele din termomentre coborând sub zero, Irinel Dumitru și coechipierii săi au fost chemați la arena locală după lăsarea întunericului! „Așa ne antrenăm noi aproape tot sezonul, la lumina reflectoarelor, doar când se schimbă ora, le mai prindem și la lumina zilei” – a elucidat „misterul” team managerul Paul Mâinea, explicând că „jucătorii noștri sunt amatori, au profesii și vin la antrenamente, marțea și joia, numai în afara orelor de serviciu”. Excepție face doar perioada de cantonament, fie iarna, ca în perioada 5-11 februarie, când se va organiza pe plan local, fie vara, stându-se atunci mai mult timp împreună, într-un loc de cazare ales. Drept urmare, băieții se mai învoiesc sau își iau zile de concediu.

La reluarea pregătirilor a fost prezent și președintele Comitetului Director al CS Blejoi, un fost arbitru-asistent cu ecuson FIFA, ploieșteanul Gheorghe Biziniche, nelipsit, de altfel, de la acțiunile echipei de fotbal. Mai ales acum, când se întrevede calificarea la barajul de promovare în Liga a III-a, ba chiar și o accedere în cel de-al treilea eșalon național. Antrenorul principal Răzvan Vlad și secundul său, Emil Coșieru, au avut la dispoziție, la prima ședință de pregătire, următorul lot de jucători: Adrian Gheorghe, Alin Ioniță, Damian Pană (portari); Cătălin Ruptureanu, Claudiu Stoica, Darius Badea, Ionuț Filip, Valentin Iordache, Mădălin Ghinea, Ștefan Anton (fundași); Irinel Dumitru, Ionuț Enciu, Vlăduț Badea, Theodor Bojoagă, Eugen Rudaru, Valentin Ursu, Marius Anghel (mijlocași);  Cristian Vasile, Cristian Mihăiță, Ionuț Pârvu (atacanți). Noutatea absolută a fost Teo Bojoagă, un mijlocaș la închidere în vârstă de 24 de ani, înalt și puternic. Reprofilat la ultima echipă a sa, Unirea Telejean, în fundaș central, actualul inginer revine la CS Blejoi după ce a mai combătuit acolo în urmă cu câțiva ani, trecând între timp și pe la divizionara C, Petrolistul Boldești, grupare retrogradată, vara trecută, în Liga A Prahova. Dar, tot la capitolul „noutăți”, blejoienii l-au trecut și pe foarte tânărul apărător al buturilor din propria pepinieră, Damian Pană (15 ani), aflat și în vizorul Petrolului, în campionatul trecut. Față de efectivul din tur, a lipsit doar vârful Alexandru Moise, cel care și-a manifestat dorința de a se transfera la altă echipă. În schimb, oficialii Blejoiului sunt foarte aproape de a achiziționa un goal-keeper cu mare experiență, al cărui nume este ținut, deocamdată, secret. Iar ca ultim transfer, se intenționează prospectarea „pieței” pentru un atacant, care să-i permită lui Cristian Vasile să revină în postul preferat, cel de atacant în spatele vârfului.

Înaintea antrenamentului, jucătorii s-au întâlnit cu tehnicienii și conducătorii și li s-au adus la cunoștință atât programul echipei, cât și, mai ales, obiectivul pentru partea a doua a sezonului. Monete după care au ieșit pe terenul acoperit de zăpadă și, în plină ninsoare, trei echipe – „albaștrii”, „portocaliii” și „verzii” – au fost alcătuite ad-hoc, pentru desfășurarea ședinței de pregătire. Nu înainte de a se fi aflat și densul program al meciurilor amicale, alcătuit de conducere și antrenori, teste care se vor desfășura, în funcție de starea vremii, și acasă, la Blejoi, și pe terenurile sintetic din Parcul Municipal Vest, reținându-se din timp, contra cost, pozițiile de acolo. Atât pentru diverse antrenamente, cât și pentru amicale preconizate.

Iată și țintarul jocurilor de pregătire, locul de desfășurare și ora de debut urmând a fi fixate din aproape în aproape: cu CSC Berceni (Superliga B Prahova, locul 2 la finele turului ediției 2017-2018; 27 ianuarie): Avântul Măneciu (Liga A Prahova, locul 5; 3 februarie), cu FC Aninoasa (Liga a III-a, Seria a III-a, locul 10; 10 februarie), cu Viitorul Axintele (Liga a IV-a, județul Ialomița, locul 3; 11 februarie) cu Astra 2 (Liga a III-a, Seria a III-a, locul 4; 17 februarie) și cu AS Strejnic (Superliga B Prahova, locul 1; 24 februarie).

Foto: Paul MÂINEA