Campioana de toamnă a Ligii A Prahova a făcut scor de… polo cu a doua clasată a turului din Superliga B!

Dragos Trestioreanu -

Campioana de toamnă a Ligii A Prahova a făcut scor de… polo cu a doua clasată a turului din Superliga B!

După ce a obținut semnătura ultimului transfer din pauza de iarnă, mai exact cel al lui Adrian Vintilă, de la FC Petrolul, campioana de toamnă a Ligii A Prahova, CS Blejoi, a bifat și primul meci amical din 2018 – cu ocupanta poziției secunde din ierarhia turului Superligii B, CSC Berceni. Combatanți cu un eșalon mai sus, fotbaliștii lui Răzvan Vlad și Emil Coșieru nu le-au acordat nicio șansă adversarilor, de care au dispus cu un scor mai des întâlnit în partidele de… polo: 9-0 (3-0).

Dacă primul „11” folosit în cea dintâi repriză, adică Ad. Gheorghe (D. Pană) – Cl. Stoica, V. Iordache, I. Filip (cpt), Anton – Bojoagă, Enciu – M. Anghel, Pîrvu, Vl. Badea – Cr. Vasile, a fost mai „zgârcit” cu marcarea golurilor, cele trei reușite fiind ale lui Vlăduț Badea (minutul 2), Ionuț Filip (25) și Cristian Vasile (42), în schimb, trupa din mitanul secund s-a dezlănțuit, înscriind dublu față de coechipierii din cea dintâi jumătate a jocului! Astfel, Cristian Mihăiță (48 și 77), Darius Badea (60), Adrian Vintilă (73), Cătălin Ruptureanu (75) și Mădălin-Ștefan Ghinea (87) au dus scorul poate la un neverosimil 9-0! Iată care a fost și echipa ce a bifat șase goluri: D. Pană (A. Ioniță) – Aranghelovici, D. Badea, I. Filip, Ghinea – Ir. Dumitru, Rudaru – Sterie, Cr. Mihăiță, Ruptureanu – Ad. Vintilă.

De remarcat folosirea a doi juniori, de vârste fragede, din propria pepinieră, precum portarul Damian Pană (14 ani) și fundașul dreapta Alex Aranghelovici (15 ani), absența altui nou-venit, goal-keeper-ul Bogdan Rădulescu (a acuzat o răceală), și a mijlocașului ofensiv Valentin Ursu, detașatul de la FC Petrolul având dureri la spate. Interesant este că cele nouă goluri au purtat semnătura a nu mai puțin de opt echipieri ai Blejoiului, doar Cristian Mihăiță reușind să puncteze de două ori. Meciul-test s-a desfășurat pe unul dintre terenurile cu iarbă artificială din Parcul Municipal Vest, de la ora 13.00.

Pe 3 februarie, CS Blejoi are programată a doua partidă amicală, de data aceasta în compania unei colege de eșalon, Avântul Măneciu, grupare antrenată de Dorinel Beznea. Aproape imediat, din 5 februarie, adică, va debuta și cantonamentul care va fi organizat pe plan local și se va încheia pe 11 februarie, în ultimele două zile ale acestuia fiind antamate alte tot atâtea teste. Mai întâi cu o echipă de Liga a III-a, FC Aninoasa, din seria Petrolului, cea de-a treia (10 februarie), iar apoi, pe 11 februarie, cu o trupă de același nivel, Liga a IV-a, dar din județul Ialomița, Viitorul Axintele (locul 3, la finele turului), care este o fostă echipă de-al treilea eșalon.

Foto: Paul MÂINEA (în echipament alb-negru, cu nr. 18, Theodor Bojoagă, cu nr. 10, Cristian Vasile, cu nr. 13, Adrian Vintilă, la primul său gol marcat pentru CS Blejoi, și cu nr. 19, Cătălin Ruptureanu)