Campioana de toamnă a Ligii a Prahova se gândește serios, de data aceasta, la barajul de promovare!

Dragos Trestioreanu -

Campioana de toamnă a Ligii a Prahova se gândește serios, de data aceasta, la barajul de promovare!

De patru ori a terminat CS Blejoi – o dată sub denumirea de CS Blejoi Vispești – turul campionatului Ligii A Prahova pe locul al doilea, dar tot acolo a găsit-o și finele primăverii care a urmat. Acum, a cincea oară, iată că, după tot atâtea încercări, i-a ieșit! Cel puțin după o jumătate de campionat, ulterior etapei a XV-a, disputată la finele lunii trecute, Blejoiul este în frunte. Campioană de toamnă, carevasăzică. În sfârșit! Un loc pe care – potrivit factotumului de la echipă, team managerul Paul Mâinea – a ajuns datorită rezultatelor foarte bune din tur. Motiv să declare că, de data aceasta, „ne gândim serios la câștigarea campionatului Ligii A Prahova și, apoi, a barajului de promovare în liga a treia”! Asta, nota bene, chiar dacă, potrivit ultimelor decizii ale FRF, împerecherea de la barajul din 16 și 23 iunie 2018 nu se va mai face decât după o tragere la sorți, fixându-se regiuni, iar cei mai grei adversari din cea a Prahovei vor fi campionii Bucureștiului, CSA Steaua sau Academia Rapid, respectiv ai Ilfovului! Curat ghinion, zicându-se că doar campioana județului Călărași ar fi mai abordabilă!

Dar, până atunci, mai este destul. Returul Ligii A, mai precis. Acum, în pauză, oficialii blejoienilor, printre care și marele petrolist Gheorghe Biziniche, președintele Comitetului Director al CS-ului, așteaptă să treacă Revelionul și să fie informați, de către omologii de la… FC Petrolul, care vor fi fotbaliștii direcționați către echipa din comuna de la marginea Ploieștiului. Astfel încât, planurile pentru a doua parte a întrecerilor sunt condiționate de rapiditatea cu care găzarii vor împrumuta jucători. Sau renunță la ei, definitiv, și ar putea fi convinși să meargă la CS Blejoi și să lupte, din punctul lor de vedere,  pentru revenirea în Liga a III-a.

Până una-alta, cei care au dus echipa pe locul 1, la finele turului, cu un bilanț foarte bun – 40 de puncte, +19 la „adevăr”, 13 victorii, cele mai multe din campionat până acum, o remiză și un singur eșec, la fel ca ocupanta poziției a treia, fosta divizionară C, Petrolistul Boldești, 54 de goluri marcate, locul 1 și la acest capitol, 13 primite, a doua după secondanta CS Păulești -, merită toate laudele. A fost un prim „11” cu destul de puține schimbări, omogenizarea fiind aproape deplină, astfel, au apărut și tineri de perspectivă, detașați – se putea altfel? – de Petrolul, Ionuț Pârvu și Valentin Ursu, s-a trecut cu bine peste plecarea golgheterului din sezonul trecut, Cosmin Lambru, revenit la clubul „galben-albaștrilor”, continuitatea la nivelul băncii tehnice, Răzvan Vlad și Emil Coșieru, conducând la roadele dorite. CS Blejoi are, încă de pe acum, puncte fixe, chiar și pentru eșalopnul imediat superior. Portarul Adrian Gheorghe, alias Johnny, a mai fost în acel eșalon și are, oricum, o experiență bogată, el neputând fi înlocuit dintre buturi nici pe viitor, asta fiind clar. Și defensiva, cel puțin axul ei, are jucători rutinați, Darius Badea, Ionuț Filip, al doilea căpitan, și Valentin Iordache, în benzile apărării mergându-se pe experiență, pe dreapta, Claudiu Stoica, Alexandru Sterie, sau, mai recent, retrasul de la mijloc, Cătălin Ruptureanu, respectiv, pe stânga, pe tinerețe, Ștefan Ghinea, care este mai degrabă un aparător bun, decât un fundaș lateral ofensiv. La „închidere”, aici e aici! Pe două posturi se bat primul căpitan Irinel Dumitru, fostul divizionar C de la Petrolistul Boldești, Ionuț Enciu, și foarte tinerii Eugen Rudaru și mai sus-amintitul Ursu. Cu o remarcă în plus pentru Enciu, al cărui final de tur, când a și fost folosit mai mult, a dat semne că se poate pune bază pe el în oricare comaprtiment, chiar, fiind un fotbalist polivalent! După plecarea lui Lambru, Cristian Vasile, al doilea golgheter în sezonul trecut, iar acum, primul marcator al blejoienilor, a trebuit trecut din vârf retras în vârf împins. Asta deși e clar că îi place să activeze pe spații ceva  mai largi. Drept urmare, postul de atacant ar trebui să fie în cap de listă, iarna aceasta, la achiziții. În spatele lui Vasile, au apărut, pe rând, doi mingicari, Marius Anghel și Cristian Mihăiță, plus, inițial, Ruptureanu, dar și play-makerul mutat din banda stângă în spatele vârfului, Vlăduț Badea, un specialist al fazelor fixe, îndeosebi. Adesea, i s-au dat șanse, în trioul acesta, și lui Pârvu, un tânăr având calități tehnice deosebite, dar care trebuie antrenat destul și mental.

Chiar dacă nivelul Ligii A Prahova este unul ridicat, nu trebuie căzut deloc în capcana că ar fi și superior unora dintre competițiile în care combat, acum, posibile viitoare adversare de la baraj. Dacă decalajul existent între primul loc din Liga A și următorul ocupat de o echipă cu drept de accedere la baraj, CS Bănești-Urleta (poziția a IV-a), este unul consistent, la baraj va fi altă… mâncare de pește, nemaivorbind, în caz de succes, de întrecerile din al treilea eșalon. Ar fi păcat ca Prahova să piardă tradiția de județ din care de ani buni a promovat campioana, doar CS Păulești renunțând la acest drept, după un baraj adjudecat, culmea! Cum conducerea Blejoiului cuprinde oameni inteligenți, iar primarul Adrian Dumitru, dacă a dat OK-ul accederii spre baraj, știe ce face, pentru că face ce știe, sunt șanse mari ca, pregătit încă de pe acum, viitorul din vară să fie roz!

Foto: Facebook și Paul MÂINEA