Campioana de toamnă versus campioana en-titre, pe „Ilie Oană”. Petrolul ’52 – CS Păulești, un meci care trebuie văzut!

Dragos Trestioreanu -

La începutul verii trecute, atunci când CS Păulești câștiga campionatul Ligii A Prahova, prim-dvizionara SC FC Petrolul intra în stare de faliment. După opt luni, pe arena Ilie Oană, la început de primăvară, sâmbătă, 4 martie 2017, după prânz, de la 15.00, un alt – deocamdată – Petrolul, mai exact ACS Petrolul ’52, o va întâlni pe echipa care – deși își adjudecase ambele manșe ale barajului de promovare în Liga a III-a, aceeași CS Păulești – a renunțat la a-și continua activitatea în cel de-al treilea eșalon național. Este adevărat, nu jucătorii sau antrenorul ori conducătorii clubului au fost cei care au declarat forfait, ci primăria localității din apropierea Ploieștiului. Iar asta deoarece s-a apreciat că ar fi fost o apăsare mult prea mare pe bugetul Păuleștiului. Așa o fi fost au ba, numai cei de acolo o știu mai bine. Tot așa cum se știe și că urmașa SC FC Petrolul țintește primul loc, la finele ediției 2016-2017 a campionatului Ligii A Prahova, o poziție pe care a și terminat, de altfel, turul întrecerilor. Tot așa cum se mai știe și că trupa lui Iulius Mărgărit nu mai este cea care defila în primul eșalon județean, în ediția 2015-2016. Însă, în pofida poziției de la exact mijlocul ierarhiei pe care a încheiat turul CS Păulești, lotul acesteia este clar mai valoros decât locul ocupat în prezent.

Gol Nae, republicanii.roLa Păulești, s-a întors Decebal Nae – cel care a refuzat însă a fi pe teren sâmbătă, din respect și prietenie față de foștii săi coechipieri -, a revenit și tânărul Narcis Țânțaru, după ce a făcut o parte din pregătirea de iarnă alături de „galben-albaștri”, a fost adus Mihail Cârstocea, un mijlocaș bun de la Avântul Măneciu, care a lăsat multe regrete în urmă la formația pregătită de către Dorinel Beznea. Mai mult, jucătorii importanți, precum portarul Bogdan Rădulescu, fundașii centrali Florin Pripu și Ionuț Neagu, mijlocașii Gheorghe Bărăgan și Laurențiu Dumitru, plus al doilea golgheter, ex-aequo, al turului, Andrei Ciobanu, cel care a refuzat-o, în iarnă, pe… Petrolul ’52, au rămas pe loc. Un efectiv competitiv, deci, care a avut și rezultate foarte bune în partidele-test. Chiar și o divizionară secundă, CS Afumați, a capotat pe propriul teren în fața Păuleștiului! În concluzie, un adversar tare pentru băieții lui Octavian Grigore și Gheorghe Liliac, chiar de la debutul părții a doua a competiției.

Galerie, republikanews.roÎn ceea ce-i privește pe ploieșteni, și ei și-au fortificat lotul în pauza de iarnă. Ba chiar, și mai mult decât oponenții din etapa a XVIII-a. Nume ca atacantul Roland Dedius Stănescu, fotbalist având în CV prezențe la mai multe divizionare secunde, mijlocașul de bandă Nini Popescu, fost echipier de bază al defunctei Gloria Buzău, tot în al doilea eșalon național, și – nu în ultimul rând – fundașul central Roberto Alecsandru, care a debutat în Liga 1, prinzând câteva meciuri acolo, la SC FC Petrolul, spun totul. Și de la ei, ca și de la alte două achiziții, tinerii George Nițache (portar) și Alexandru Radu (fundaș stânga), se așteaptă nu numai să aibă o contribuție esențială în lupta pentru câștigarea campionatului Ligii A, dar și la barajul de promovare. Ca și în Liga a III-a, atunci când se va ajunge acolo. De la Petrolul ’52 au plecat, în iarnă, mai sus-amintitul atacant Nae, și fundașul central Alexandru Ionuț Crăciun, ultimul trecut la formația care a încheiat turul pe ultimul loc al podiumului, AFC Bănești-Urleta. Alții au dispărut încă din tur, dar au avut prezențe sporadice, precum tânărul apărător Andrei Vlad sau mijlocașul Andrei Militaru. În concluzie, un lot mult mai competitiv pentru lider, iar numărul achizițiilor se pare că va mai crește în curând!

galeriepaulesti4 mareDacă problema efectivului a fost rezolvată cu bine, mai rămâne și cea a numărului de simpatizanți de pe „Ilie Oană”. Eh, aici e aici! Până vineri seara, la ora închiderii caselor de bilete, se vânduseră numai 539 de bilete, care se adaugă celor circa 900 de abonamente pentru tot sezonul – dar au fost achiziționate mai multe de câte o singură persoană, în vară, pentru a ajuta clubul, fapt care conduce la rămânerea unor locuri libere în tribune și peluze! – și celor 200 de invitați oferite doamnelor și domnișoarelor prezente de 1 Martie în magazinul Winmarkt. Ar mai fi de luat în calcul și abonamentele pentru retur, dar acestea au fost, deocamdată, numai 15 achiziționate! Este de neînțeles, pur și simplu, cum de au putut fi, la debutul toamnei trecute, peste 6.000 de suporteri la partida cu… defuncta de-acum AS Tufeni Băicoi, iar ulterior, acest număr – un record greu de doborât vreodată în Liga a IV-a, fiind superior, atunci, chiar și unor meciuri de prim eșalon național! – a tot scăzut, terminându-se în stadion doar cu adevărații mari fani petroliști, nu mai mult de 2-3.000. Dacă, să zicem, ar mai fi existat scuza condițiilor climaterice, vremea de afară devenind tot mai rece, acum nu mai există niciuna. E cald, condițiile din arenă sunt la superlativ, iar gospodarii acesteia au anunțat că suprafața de joc se prezintă în bune condiții, gazonul ieșind OK din iarnă. Scuza cu neprimirea mărcii este doar un alibi pentru acei conjuncturali din tur, veniți la arenă mai mult din curiozitate și dând bir cu fugiții atunci când au văzut că Liga a IV-a nu este (tot) Liga 1! Și nici nu ptea fi, desigur. Cu siguranță totuși, urmașa de drept și de fapt a acelui Petrolul care juca și cu casa închisă merită și ea un suport moral și material ridicat, pentru că ascensiunea către locul în care găzarii ajunseseră în top nu se poate susține decât cu mulți simpatizanți în tribune și peluze. În sfârșit, cum se vor mai vinde bilete și sâmbătă, până la ora meciului, poate se vor mobiliza mai mult ploieștenii! „Mingea” este la ei!

Foto: Facebook, www.republicanii.ro și www.republikanews.ro