Campioana en-titre a Ligii A Prahova, CS Blejoi, a început noul sezon cu dreptul. S-au marcat nu mai puțin de 40 de goluri în etapa de debut!

Dragos Trestioreanu -

Campioana en-titre a Ligii A Prahova, CS Blejoi, a început noul sezon cu dreptul. S-au marcat nu mai puțin de 40 de goluri în etapa de debut!

În week-end a debutat și ediția de campionat 2018-2019 a Ligii A Prahova, la fotbal, eșalonul de elită al competițiilor organizate de AJF-ul local. Un eșalon care a fost adjudecat, în sezonul trecut, de CS Blejoi, iar faza județeană a Cupei României – de către a doua clasată în ierarhia finală a Ligii A, CS Păulești. Două echipe care probabil că se vor duela, alături și de altele bineînțeles, întru cucerirea titlului pe plan local.

A fost o primă etapă prolifică în ceea ce privește golurile marcate, o rundă cu puține surprize, una în care cele mai multe dintre favorite au respectat calculul hârtiei. Cifra 40 nu este chiar o rara avis la acest nivel, dar mai puțin obișnuită încă din start, ca număr de goluri bifate. Semn că, încă de la început, se cască o prăpastie între anumite echipe, favorite, și altele având drept scop evitarea retrogradării. Iar pentru așa ceva, scopul primordial este de… a nu lua multe, în partidele cu trupele tari ale Ligii A Prahova.

Campioana en-titre, CS Blejoi, încearcă să-și revină, din punct de vedere moral cel puțin, după ratarea barajului de promovare în Liga a III-a, pierzând la scor meciul din deplasare și doar remizând acasă, în manșa secundă a „dublei” cu o grupare, Venus Independența, care nici măcar nu s-a înscris în actuala ediție a celui de-al treilea eșalon național! Rămasă fără destui dintre echipierii sezonului precedent, Blejoiul s-a impus pe terenul unei nou-promovate, AS Strejnic, pe care însă, mai mult ca sigur, anul trecut, pe vremea asta, ar fi învins-o la scor. Poate că a fost de vină terenul tare, neudat de gazde, pe fostul „Conpet”, și zgomotul din apropiere, făcut de avioanele participante la un miting!  Dar și câștigătoarea trofeului prahovean al competiției KO, CS Păulești, a câștigat greu pe arena unei alte nou-venite în Liga A, Tinerețea Izvoarele, fapt care dovedește că mai noul efectiv, antrenat acum de Ciprian Pura, mai are nevoie de lucru la omogenizare. În categoria surprizelor, ținând cont de ierarhia finală a sezonului 2017-2018, s-ar înscrie succesele de pe teren propriu, e drept, ale formațiilor AFC Brebu și Unirea Urlați, în dauna trupelor de la CSO Telejeanul Vălenii de Munte, respectiv Avântul Măneciu. O surpriză mai pe jumătate este remiza scoasă, chiar dacă acasă, de Tricolorul Breaza, în fața schimbatei echipe a Plopeniului, CSO, cu multe transferuri și un tehnician apărut în această vară, Iulius Mărgărit. În rest, scoruri-fluviu obținute de Petrolistul Boldești, AFC Bănești Urleta și CS Cornu, în dauna grupărilor gazdă CS Ceptura, CS Mănești Coada Izvorului și, respectiv, Petrolul 95 Ploiești. În privința celei din urmă, bine că patronul se află acum în Madagascar, filmând episoadele emisiunii „Ultimul trib”, pentru un post de televiziune central!

Iată și rezultatele primei etape, așa cum au fost postate pe http://www.campinatv.ro, siteul AJF Prahova nefăcând-o la timpul cuvenit: Tinereţea Izvoarele – CS Păuleşti 3-4; AFC Brebu – CSO Teleajenul Vălenii de Munte 2-0; Unirea Urlaţi – Avântul Măneciu 3-1; Tricolorul Breaza – CSO Plopeni 0-0; AS Strejnic – CS Blejoi 0-2; CS Ceptura – Petrolistul Boldeşti 1-11; CS Măneşti Coada Izvorului – AFC Băneşti Urleta 1-5; Petrolul 95 Ploieşti – CS Cornu 2-5.

Foto: Paul MÂINEA