Campioana mondială a artiștilor fotbaliști vine sâmbătă la Strejnic! Îi va oferi replica câștigătoarea fazei locale a Cupei României, MFC Ploiești

Dragos Trestioreanu -

Campioana mondială a artiștilor fotbaliști vine sâmbătă la Strejnic! Îi va oferi replica câștigătoarea fazei locale a Cupei României, MFC Ploiești

Sâmbătă, 21 iulie 2018, pe unul dintre terenurile sintetice ale modernei Academii de Minifotbal din vecinătatea Ploieștiului, pe „Strejnic Arena”, se va desfășura un meci de mare atracție între campioană mondială a artiștilor fotbaliști din România și MFC Ploiești, trupa antrenată de Gabriel Georgescu câștigând ediția din acest an a fazei locale a Cupei României.

Partida va debuta la ora 19.00 și va coincide cu startul pregătirilor lui Cristian Stănescu, Mihai Vanghele și compania pentru viitorul sezon de minifotbal, cel pentru care mereu inimosul Gabi Georgescu anunță noi surprize, atât în plan organizatoric, cât și al componenței lotului. Cota deosebită de atractivitate a disputei a atras atenția și a membrului Comisiei Centrale de Arbitri, ploieșteanul Cristian Nica, noul director plin al CSM Ploiești, după adjudecarea recentului concurs pentru ocuparea postului. Nica a anunțat că nu va lipsi de la acest joc, el fiind prezent și la Mondialul Artiștilor Fotbaliști, desfășurat la Moscova, acolo unde Daniel Chiriță, selecționerul-jucător, și elevii-coechipieri ai săi au cucerit titlul suprem. Mai mult, Cristi Nica a recunoscut și că, invitat să arbitreze meciuri de minifotbal, a fost foarte încântat de spectaculozitatea acestei ramuri a fotbalului.

Doi foști colegi ai lui Nica de la Comisia Județeană de Arbitri „Emil Vlaiculescu”, frații Piciu, Gabriel și Laurențiu, au fost invitați de către organizatorii de la Academia de Minifotbal Strejnic, cei care în urmă cu doi ani i-au avut drept invitați la „Strejnic Arena” și pe fotbaliștii de la FC Petrolul Ploiești, să oficieze la meciul dintre campionii mondiali și MFC. Ei s-au remarcat, notează www.mfcploiesti.hornexpert.ro, atât în întrecerile locale desfășurate pe arena Kiru Sport a lui Daniel Chiriță, cât și la turneul final de la Sibiu al Cupei României, la care au fost prezente și echipele ploieștene MFC și Ader. Gabi și Laurențiu l-au impresionat plăcut acolo și pe președintele Federației Române de Minifotbal, zălăuanul Ioan Onicaș, urmașul lui Răzvan Burleanu și, totodată, fost coleg de arbitraj cu Cristi Nica, fiind tot asistent.

În acest amical de gală, Gabriel Georgescu și băieții lui de la MFC vor avea în față o selecționată din care nu vor lipsi cei doi Chiriță, tatăl, Daniel, și fiul, Alexandru, cunoscutul cântăreț Ghedi Kamara, refăcut total după o luxație la cot suferită la un meci din cadrul Campionatului Mondial din Rusia, fostul internațional Dănuț Lupu, dar și alte nume păstrate drept surpriză de selecționer și organizatori. Și anul trecut, MFC Ploiești a început pregătirile cu un meci interesant, cel de la București, de pe „BSP Arena”, cu trupa Pronosticului Sportiv, din care au făcut parte, printre alții, și renumiții Petre Marin, Sorin Ghionea, Sorin Paraschiv, Stelian Stancu, Gigel Coman și Mirel Rădoi, unii dintre ei numiți… Eurofantasticii! Deci, motive destule pentru ca iubitorii de minifotbal să fie prezenți la fața locului, pe o bază sportivă ultramodernă și extrem de primitoare.