Campioana Prahovei, CS Păulești, se bate la promovare în Liga a III-a cu vrâncenii de la Euromania

Dragos Trestioreanu -

Campioana Prahovei, CS Păulești, se bate la promovare în Liga a III-a cu vrâncenii de la Euromania

Câștigătoare detașată a ediției 2015-2016 a campionatului Ligii A Prahova, CS Păulești și-a aflat adversara din dubla manșă a barajului de promovare în al treilea eșalon, păstorit de Federația Română de Fotbal. În urma tragerii la sorții, una dirijată pe criterii geografice, Florin Pripu (foto, în echipament albastru; www.liga2.ro) și coechipierii săi vor combate – așa cum se… anticipa! – cu omoloaga din județul Vrancea, Euromania Dumbrăveni. Meciurile sunt programate a se desfășura în zilele de 18 și 25 iunie, fiecare echipă urmând a fi gazda câte unui meci, iar orele de debut urmează să fie stabilite curând Cea mai bună formație din aceste întâlniri va primi dreptul de a evolua în sezonul următor într-una din seriile Ligii a III-a. Dacă prahovenii vor obține promovarea, pentru ei ar fi o premieră absolută. La fel, evident, și pentru adversarii lor.

Potrivit previziunilor specialiștilor, CS Păulești este marea favorită a dublei manșe din această lună. Din trupa antrenată de Iulius Mărgărit fac parte fotbaliști care au și experiența eșaloanelor superioare, dar și golgheterul întrecerilor Ligii A Prahova, atacantul Andrei Ciobanu. Alți jucători cunoscuți mai sunt Laurențiu Dumitru, Decebal Gabriel Nae, aflat acutalmente la Moscova, în Rusia, împreună cu echipa națională a… artiștilor, calificată în semifinalele Campionatului Mondial Art-Football, în penultimul act urmând a întâlni Germania, Gheorghe Bărăgan,  deja-amintitul Florin Pripu sau portarul Bogdan Rădulescu

De subliniat că, în trecuta ediție a Cupei României, CS Păulești a reușit s-o elimine pe una dintre candidatele la promovare din sezonul 2015-2016 al Ligii a II-a, Chindia Târgoviște, fiind apoi scoasă, destul de greu, din competiție de către fosta prim-divizionară FC Brașov. Potrivit tragerii la sorți, de la FRF, cu Euromania cea dintâi extrasă din urmă, se deduce că echipa din Dumbrăveni va fi organizatoarea turului, iar returul va avea loc pe cocheta arenă de la Păulești, de lângă pădure. Nu trebuie uitat că, de ani buni, campioana eșalonului de elită al AJF Prahova a reușit, de fiecare dată, să promoveze în Liga a III-a.