Campioana Prahovei la fotbal, CS Păulești, promovată… 99,99% în Liga a III-a. A câștigat clar turul din Vrancea

Dragos Trestioreanu -

Campioana Prahovei la fotbal, CS Păulești, promovată… 99,99% în Liga a III-a. A câștigat clar turul din Vrancea

Sâmbătă, 18 iunie 2016, pe arena comunală din Dumbrăveni, județul Vrancea, campioana la fotbal a Prahovei, CS Păulești, a reușit să se impună clar în dauna echipei locale, Euromania, în prima manșă a barajului de promovare în Liga a III-a. Meciul s-a terminat cu scorul de 3-1 (1-0) și, astfel, Gheorghe Bărăgan și coechipierii săi au luat o opțiune serioasă în privința accederii în eșalonul imediat superior.

Jucătorii lui Iulius Mărgărit, favoriți pe hârtie, și-au dovedit valoarea superioră și practic, pornind „pe pistol”, așa cum se zice. Astfel încât, fotbalistul cu cască, Decebal Nae (foto; www.prahovabusiness.ro), a transformat o lovitură de la „11 metri”, obținută de către oaspeți încă din minutul 3 al partidei. Avantajul de un gol avea să se mențină pe tabelă până la finele primei reprize. La cinci minute după scurgerea unei ore de joc, jucătorul-arbitru Constantin  Pantilimonescu a mărit ecartul și a risipit, derept urmare, orice emoție în privința învingătoarea turului acestui baraj. În sfârșit, cu nouă minute înainte de fluierul final, golgheterul Păuleștiului și, totodată, al ediției 2015-2016 a campionatului Ligii A Prahova, Andrei Ciobanu, a marcat, și el, ajungându-se la un scor de forfait. Însă, gazdele au reușit să înscrie golul de onoare, 240 de secunde mai târziu, prin fundașul dreapta Viorel Mihăilă, stabilind rezultatul final al întâlnirii. Unul care nu mai lasă, teoretic, aproape iciun semn de întrebare în privința echipei care va promova în al treilea eșalon aparținând de FRF.

Câștigătoare detașată și merituoasă, în același timp, a campionatului de elită al AJF Prahova, dar și a fazei locale a ediției 2016-2017 a Cupei României, fiind vorba, în fapt, depre al doilea succes consecutiv de acest gen, CS Păulești își va încununa astfel un sezon de excepție, prin trecerea la un nivel superior. Beneficiind de un lot care ar fi făcut față chiar din vara trecută în Liga a III-a, fapt dovedit și de prestațiile mult lăudate în ediția trecută a competiției KO, o candidată la promovarea în Liga 1, Chindia Târgoviște, plecând steagul pe cocheta arenă de la Păulești, iar o fostă divizionară A, FC Brașov, s-a impus la limită și cu mari emoții în dauna prahovenilor, în același loc și în aceeași competiție. Cum nu mai există, repet, dubii în privința promovării, rămâne de văzut cum se vor atrage fonduri financiare superioare celor necesare în Liga A Prahova, nefiind suficient doar ajutorul material de la primăria locală.

În altă ordine de idei, de subliniat că de mai bine de un deceniu toate campioanele Prahovei la fotbal au promovat în Liga a III-a, asta denotând nivelul foarte ridicat al competiției locale.