Campionii baschetului masculin autohton au debutat cu stângul în EuroChallenge Cup

Redactia -

Campionii baschetului masculin autohton au debutat cu stângul în EuroChallenge Cup

După ce a pierdut al treilea meci din actuala ediţie a campionatului Ligii Naţionale de baschet masculin, din şase disputate până în prezent, capotând la Brazi în faţa echipei CSM Oradea (scor: 85-94), campionii de la CSU Asesoft Ploieşti s-au deplasat în Finlanda, pentru partida de debut din grupa B a EuroChallenge Cup, cu Joensuun Kataja. Deşi „alb-albaştrii” au plecat acolo, departe, la Joensuu, cu speranţa unui succes, ei se vor întoarce acasă ulterior unei înfrângeri severe, 67-91 (9-23; 17-24; 12-23; 29-21), diferenţa de scor fiind la un moment dat chiar de 32 de puncte! Sperând din nou aproape totul de la Darius Hargrove (foto, la minge, încercând să evite blocajul unui adversar finalndez; www.fibaeurope.com)l, ploieştenii nu au putut decât să câştige ultimul sfert, atunci când era deja tardiv. Astfel, meciul următor din această competiţie, cel de miercuri, 14 noiembrie, ora 19.00, din sala de sport de la Brazi, care va fi transmis în direct, ca şi următoarele patru, de către televiziunea sport.ro, devine foarte important pentru baschetbaliştii lui Vladimir Arnautovic. Numai că, adversari le vor fi atunci chiar principalii favoriţi la câştigarea grupei, ruşii de la Krasnye Krylia Samara. Se anticipează deja, şi pe fondul evoluţiei mai slabe a campioanei României, o… misiune imposibilă. Mereu pe drumuri, cei de la Asesoft vor combate şi în campionat, cu speranţa ca astfel de eşecuri, în Europa, să nu lase urme şi în întrecerea internă. Iată mai jos care au fost efrectivele care s-au duelat în moderna sală de 7.000 de locuri „Joensuu Arena”, o adevărată perlă a sportului din ţara fiordurilor:

JOENSUUN KATAJA: Jonte Flowers (13 puncte; 1×3), Johnell Smith (12), Jerald Fields (16; 2×3), Antti Kanervo (12; 2×3), Jullian Terrell (9)/Juho Lehtoranta, Juho Nenonen (6; 2×3), Petri Virtanen (23; 2×3). Antrenor: Jukka Toijala.
CSU ASESOFT: Aleksandar Vlahovic (8; 1×3), Darius Hargrove (21; 2×3), Ivars Timermanis (3; 1×3), Cătălin Burlacu (4), Virgil Stănescu (7)/Vladimir Tica (15), Robert Nyakundi (9; 1×3), Adrian Tudor, Szijarto Levente, Vukaşin Mandic. Antrenor: Vladimir Arnautovic.

La conferinţa de presă de după meci, tehnicienii şi câte un elev al lor au declarat, potrivit www.csuasesoft.ro,  următoarele: „Sunt foarte fericit și mulțumit de felul în care am jucat. Am dat dovadă de multă enegie tot timpul, iar acest lucru a fost hotărâtor în victoria noastră” (Jukka Toijala); „Știam ce fel de echipă este Joensuun Kataja, știam felul în care se apără, dar, din păcate, nu am reușit să punem în practică ceea ce ne-am propus și le-am transmis băieților, înaintea jocului. Credeam că putem face un meci mare, astfel că înfrângerea suferită reprezintă o mare dezamăgire” (Vladimir Arnautovic); „Am jucat ca o echipă, am respectat întocmai ceea ce am exersat la antrenamente și, astfel, am găsit soluții pentru a ne impune” (Petri Virtanen); „Chiar dacă știam la ce trebuie să ne așteptăm de la adversarii noștri, nu le-am putut face față. Joensuun Kataja a fost mai bună decât noi, dar nu cred că diferența de pe tabelă reflectă întocmai realitatea” (Szijarto Levente).