Campionii baschetului masculin autohton au debutat cu stângul, la „Olimpia”, în semifinalele play-off-ului Ligii Naționale!

Redactia -

Campionii baschetului masculin autohton au debutat cu stângul, la „Olimpia”, în semifinalele play-off-ului Ligii Naționale!

Marți, 13 mai 2014, a fost o zi de… 13 pentru CSU Asesoft Ploiești, campioana en-titre și, totodată, principala favorită la cucerirea celui de-al 10-lea titlu național din LNBM a debutat cu stângul în semifinalele play-off-ului, pierzând prima partidă – se va juca după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri” -, din sala Olimpia, cu U-Mobitelco BT Cluj-Napoca, echipă calificată în penultimul act după un joc decisiv câștigat la Sibiu, în dauna formației CSU Atlassib. La Ploiești, ardelenii de pe malurile Someșului au izbândit cu scorul 99-89 (27-17; 18-29; 21-20; 33-23), grație numărului foarte mare de aruncări din afara semicercului, 21 din 32, doborând astfel recordul stabilit de BC Timișoara, 16 „treițe”, chiar în meciul direct cu „alb-negrii”! După prima jumătate a întâlnirii, oaspeții bifaseră 11/19 de afară, adică tot atâtea cât alte trupe au parte, adesea, într-un joc întreg! Principalele „guri de foc”, de la distanță, au fost ex-baschetbalistul Asesoftului, americanul Darius Hargrove, și căpitanul clujenilor, internaționalul român Mihai Silvășan, cel care a reușit și o aruncare de la 9 metri, cu un adversar în față! Dacă primul sfert le-a aparținut vizitatorilor, primele lor puncte fiind realizate – se putea altfel? – de dincolo de semicerc, Silvășan reușind atunci trei astfel de coșuri, în al doilea, ploieștenii au făcut un tur de forță și au intrat la cabine cu un avantaj de un punct. În al treilea act s-a mers „cap la cap”, dar jucătorii lui U-Mobitelco tot nu și-au pierdut mâna de afară, intrându-se în decisiv la egalitate: 66-66. Marcând exasperant tot de la „3”, clujenilor le-a fost suficient să câștige chiar  și la 10 lungimi un meci în care au primit nu mai puțin de 89 de puncte, un total care, în alte condiții, le-ar fi fost destul oponenților pentru un succes!

Realizatorii învinșilor au fost: Filip Adamovic (7; 1×3), Alhaji Mohammed (31; 2×3 – finalizând prin slam-dunk; Foto: Miela OPREA), Vladimir Tica (10), Gerald Raymond Lee jr. (11), Ante Krapic (9; 1×3), Bojan Popovic (16; 4×3), Adrian Guțoaia (5; 1×3). A mai evoluat, dar nu a reușit niciun coș, Cătălin Burlacu, căpitanul formației pregătite de c[tre Vladimir Arnautovic. Pe bancă au rămas tot meciul Szijarto Levente, Vlad Negoițescu, Vlad Dumitrescu și Adrian Movileanu. Victoria ardelenilor lui Dorin Pintea a fost asigurată de către următorii baschetbaliști: Miljan Medvedj (13; 4×3), Cătălin Baciu (8), Joshua Kenneth Sparks (2), Mihai Silvășan (29;  6×3), Boris Lalovic (12; 3×3), Darius Hargrove (29; 7×3), Branko Cuic (6; 1×3). Înscriși în raportul de joc, nu au evoluat Ivan Kuburovic, Kuti Nandor, Ioan Alexandru Pop și Mario Lazar. Partida a fost condusă de Alexandru Olaru (București), Ciprian Stoica (Sibiu) și Adrian Habor (Târgu Mureș), comisar FRB fiind deegat Mircea Martiș, domiciliat tot în capitala țării. În cealaltă semifinală a Ligii Naționale de Baschet Masculin, primul joc a fost câștigat de gazdele de la CSM Oradea, în dauna echipei BC Mureș Târgu Mureș, scor: 80-74 (22-14; 14-17; 25-15; 19-28). Ambele partide secunde din această fază a întrecerilor play-off-ului se desfășoară miercuri, 14 mai, de la ora 18.45 – cea de la Oradea, iar de la 20.00, cea de la Ploiești, ambele în transmisia live a canalului al treilea al postului de televiziune DigiSport. Reamintim că un bilet de intrare la „Olimpia” costă 5 lei, în prima zi fiind prezenți în sală doar o mie de fani, așteptându-se însă mult mai mulți la mijlocul săptămânii, CSU Asesoft având nevoie de suportul publicului pentru a egala scorul de la general, înaintea „dublei” de marți și miercuri, 20 și, respectiv, 21 mai, din sala Horia Demian, de la Cluj.